EJOF is het Europees Jeugd Olympisch Festival en vindt dit jaar in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidjan plaats. Met Marith Vanhove (Izegem) en Alec Segaert (Lendelede) telde de wielerdelegatie twee West-Vlamingen in de rangen.

In de tijdrit was Alec Segaert (16) al vierde geworden, ook in de wegrit was hem donderdag hetzelfde lot beschoren. 88 renners namen de start voor een wedstrijd van 75 kilometer over drie ronden van 25 km. Het parcours bevatte ook een nijdig klimmetje. Een eerdere uitvalspoging samen met een Turk strandde, maar in de slotronde kon Segaert zich toch bij een groepje van zes leider scharen. Hij had al heel wat krachten verspeeld, maar spurtte toch naar een mooie vierde plaats achter de Est Mihkels, de Italiaan Belletta en de Slovaak Svrcek. Het peloton volgde op 1'42.

Marith Vanhove werd 20ste in de tijdrit en negende in de wegrit.

Ondertussen mocht men in Lendelede wel al vieren, want judoka Robbe Demets pakte eerder deze week al een zilveren medaille.

Komende zondag 28 juli wordt in Lendelede het BK verreden.

EJOF is het Europees Jeugd Olympisch Festival en vindt dit jaar in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidjan plaats. Met Marith Vanhove (Izegem) en Alec Segaert (Lendelede) telde de wielerdelegatie twee West-Vlamingen in de rangen.In de tijdrit was Alec Segaert (16) al vierde geworden, ook in de wegrit was hem donderdag hetzelfde lot beschoren. 88 renners namen de start voor een wedstrijd van 75 kilometer over drie ronden van 25 km. Het parcours bevatte ook een nijdig klimmetje. Een eerdere uitvalspoging samen met een Turk strandde, maar in de slotronde kon Segaert zich toch bij een groepje van zes leider scharen. Hij had al heel wat krachten verspeeld, maar spurtte toch naar een mooie vierde plaats achter de Est Mihkels, de Italiaan Belletta en de Slovaak Svrcek. Het peloton volgde op 1'42. Marith Vanhove werd 20ste in de tijdrit en negende in de wegrit.Ondertussen mocht men in Lendelede wel al vieren, want judoka Robbe Demets pakte eerder deze week al een zilveren medaille.Komende zondag 28 juli wordt in Lendelede het BK verreden.