Alec Segaert eindigt ook in EJOF-wegrit vierde en kijkt uit naar het BK in eigen Lendelede

© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

De meest ondankbare plaats op een ‘olympisch’ tornooi is de vierde. Na de tijdrit eindigde Alec Segaert ook in de wegrit net naast het podium op EJOF. De jonge Lendeledenaar zette zo wel een puike prestatie neer en lijkt klaar voor het BK van komende zondag in zijn eigen Lendelede.

EJOF is het Europees Jeugd Olympisch Festival en vindt dit jaar in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidjan plaats. Met Marith Vanhove (Izegem) en Alec Segaert (Lendelede) telde de wielerdelegatie twee West-Vlamingen in de rangen.

In de tijdrit was Alec Segaert (16) al vierde geworden, ook in de wegrit was hem donderdag hetzelfde lot beschoren. 88 renners namen de start voor een wedstrijd van 75 kilometer over drie ronden van 25 km. Het parcours bevatte ook een nijdig klimmetje. Een eerdere uitvalspoging samen met een Turk strandde, maar in de slotronde kon Segaert zich toch bij een groepje van zes leider scharen. Hij had al heel wat krachten verspeeld, maar spurtte toch naar een mooie vierde plaats achter de Est Mihkels, de Italiaan Belletta en de Slovaak Svrcek. Het peloton volgde op 1’42.

Alec Segaert eindigt ook in EJOF-wegrit vierde en kijkt uit naar het BK in eigen Lendelede

Marith Vanhove werd 20ste in de tijdrit en negende in de wegrit.

Ondertussen mocht men in Lendelede wel al vieren, want judoka Robbe Demets pakte eerder deze week al een zilveren medaille.

Komende zondag 28 juli wordt in Lendelede het BK verreden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier