Alec Segaert eindigt net naast podium op het Europees Jeugd Olympisch Festival in Baku

© Frank Meurisse
Redactie KW

Op het Europees Jeugd Olympisch Festival in Baku werd dinsdag een tijdrid gereden. Alec Segaert uit Lendelede greep net naast een medaille en strandde op de vierde plaats.

“Ik stond vandaag om 17:53 uur lokale tijd aan de start van de tien kilometer lange tijdrit van de EYOF in Baku. Ik kende de tegenstand amper, maar hoopte toch stiekem op een plaats in de top vijf. Het parcours was niet meer dan één baan door en langs de andere kant terug met een klein klimmetje op drie kilometer van de meet. Ook de wind is hier in Baku zeer sterk aanwezig. Ik heb me volledig gegeven. Wat later stak een Rus me voorbij, een Italiaan deed nog beter, maar de winst ging uiteindelijk naar een Est. Ik belandde net naast het podium op een 4de plaats, maar ik ben hier toch heel tevreden mee”, vertelt de jongeman aan Kurt Vermeerbergen van cyclingsite.be.

Donderdag volgt de wegrit. “We moeten 75km afleggen verdeeld over drie rondes met telkens een klimmetje. Samen met de wind kan dit zorgen voor een zware wedstrijd zodat ik mijn troeven het beste kan uitspelen en dan zien we wel wat volgt. Dit is sowieso al een geslaagde EYOF en een super ervaring.”

Marith Vanhove uit Izegem werd 20ste in de tijdrit bij de meisjes.

(KV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier