Alberto Contador rijdt criterium van Bavikhove

Redactie KW

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), in 2009 ook al de winnaar, topt de affiche van het criterium van zondagavond 6 september in Bavikhove.

Naast de Spanjaard wisten de organisatoren ook nog de Duitser Marcel Kittel te strikken, net als de Italiaan Davide Rebellin en Belgisch kampioen Preben Van Hecke.

Vanaf 17 uur werken de renners 94,5 kilometer af in het centrum van Bavikhove. Vorig jaar ging de zege er naar de Pool Rafal Majka, die toen de Australiër Simon Gerrans en de Italiaan Alessandro Petacchi voor bleef.

De deelnemers aan het criterium van Bavikhove: Alberto Contador (Spa), Marcel Kittel (Dui), Davide Rebellin (Ita), Preben Van Hecke, Bert De Backer, Sander Armee, Kenny Dehaes, Brois Vallee, Arthur Vanoverberghe, Pieter Van Speybroeck, James Vanlandschoot, Lander Seynaeve, Tom Devriendt, Tim Kerkhof, Raymond Kreder (Ned), Ivar Slik (Ned), Benjamin Verraes, Sven Vanthourenhout, Tim Merlier, Gaetan Bille, Joeri Calleeuw, Olivier Chevalier, Ludwig De Winter, Antoine Demoitie, Jens Vandenbogaerde.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier