Aanslepende blessure hindert belofte Aaron Stockx

Aaron Stockx. © foto JS
Johan Sabbe

Het zit de Torhoutse tweedejaarsbelofte Aaron Stockx (20) niet mee. Een blessure, eind mei opgelopen tijdens een mountainbikerit in het Kluisbos, blijft hem parten spelen. In die mate zelfs dat hij in overleg met zijn persoonlijke trainer Chris Cornu beslist heeft om dit jaar aan geen wielerwedstrijden meer deel te nemen, maar nu al op volgend seizoen te focussen.

“Ik ben fris aan het huidige wielerjaar begonnen”, aldus Aaron. “Maar helaas was die blessure in Kluisbergen een serieuze streep door de rekening. Nochtans ben ik begin juli nog naar de Alpen gereisd om er op de mountainbike mijn grenzen wat te verleggen. Nadien ben ik ook nog een weekje op en om de Mont Ventoux gaan trainen. De blessure bleef echter langer dan verwacht aanslepen.

“Ik ben begin augustus in de Ronde van Vlaams-Brabant gestart in de hoop dat het wel zou ronddraaien, maar na een 80-tal kilometer heb ik beslist om er de brui aan te geven. Ik had een heel slechte dag en de conditie was niet in orde. Toen heb ik samen met mijn trainer de beslissing genomen om volledig te mikken op het seizoen 2021. De kans dat ik dit jaar nog koers, is klein. De motivatie staat even op een lager pitje en dus moet ik de tijd nemen om me mentaal voor te bereiden op volgend jaar. Dan wil ik zeker weer knallen. Ik zal er alles aan doen om er helemaal te staan.”

Allround-renner

Aaron kan in zowat alle disciplines van het wielrennen zijn mannetje staan, of het nu tijdrijden of spurten is, maar naar eigen zeggen blinkt hij nergens in uit. “Ooit dacht ik een klimmer te zijn, maar ook dat klopt niet. Ik kan een aardig stukje bergop rijden, maar toch ben ik niet het typische klimmerstype. Noem me dus maar een allround-renner. Dat heeft voor- en nadelen. Sowieso hoop ik op een mooi 2021. Het wordt tijd om dan een serieuze stap vooruit te zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier