Aalter nieuwe startplaats voor GP Jean-Pierre Monseré

© (Foto Belga)
Redactie KW

De kogel is door de kerk, de 8ste Grote Prijs Jean-Pierre Monseré start officieel op zondag 10 maart 2019 in de Oost-Vlaamse fusiegemeente Aalter. De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré is een organisatie van Koninklijke Wielerclub de Mandelzonen en werd opnieuw als UCI 1.1. wedstrijd gecategoriseerd.

In 2019, organiseren de Mandelzonen al voor de 8ste keer de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, een eerbetoon aan de betreurde Roeselaarse wielerkampioen. Het parcours ziet er als volgt uit. Via Aalter en de deelgemeenten Bellem, Ursel, Knesselare en Lotenhulle rijden de renners richting Deinze en vervolgens Kruishoutem. De kasseistroken rond het landelijke Wannegem-Lede en Nokere zijn de eerste obstakels van de dag. Vervolgens passeren de renners door Zulte, Oeselgem en Wakken. Nadien volgen de Poelberg op grondgebied Tielt en gaat het langs grote brede wegen via Pittem en Ardooie terug richting Roeselare om na 100 kilometer de 5 plaatselijke ronden aan te vatten. In de plaatselijke ronde van 19 kilometer rijden de renners via het bochtige centrum van Roeselare richting Hooglede om vervolgens via Gits en “Gitsberg” terug te keren naar Roeselare.

De finish van de 8ste Grote Prijs Jean-Pierre Monseré ligt na jarenlange afwezigheid opnieuw in de Sint-Amandsstraat ter hoogte van het De Coninckplein. Op de “site Moerman” wordt er een groot VIP-dorp opgetrokken. De wedstrijd zal voor de eerste keer in haar bestaan, mede door de samenwerking met Pro Cycling Events, rechtstreeks uitgezonden worden op VTM.

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier