A ride for Alain (8): Hereniging met Aiko en Inge, eindelijk!

Kenny Desaever
Kenny Desaever Wielrenner

De komende weken rijdt Diksmuideling Kenny Desaever het parcours van de Tour de France van 1979. Dit om zijn vader Alain Desaever te eren die de wedstrijd toen niet kon uitrijden. Voor de lezers van kw.be houdt hij iedere dag een dagboek bij van zijn Frans wieleravontuur.

“Pittig ritje vandaag. Ik moest 150 kilometer afleggen en voor 90% van de rit was het wind op kop. Maar de laatste twee uur heb ik lekker kunnen doorfietsen. Op het einde van de rit moest ik nog een viertal steile hellingen op. Het parcours van de etappe van vandaag kan je vergelijken met de regio van Namen.”

“Ik ben nu meer dan een week op pad, maar ik voel mij nog fris. Vandaag waren mijn benen opnieuw zeer goed. Na twee dagen met Tim en Tommy moest ik opnieuw alleen op de baan. Onderweg luisterde ik naar een playlist op Spotify. Welke nummers? Dat gaat van de Smashing Pumpkins en Flip Kowlier tot Oasis. Kortom vooral muziek van Studio Brussel. Als er maar een gitaar en drum in zit. Daarnaast geniet ik ook van het mooie landschap. Ik verveel mij nooit op de fiets want ik doe het gewoon te graag.”

A ride for Alain (8): Hereniging met Aiko en Inge, eindelijk!

“Op de voorlaatste helling stonden mijn zus Leen en haar dochter Lise en Inge met Aiko mij op te wachten. Het deed deugd om ze terug te zien. Vanaf morgen vergezellen zij me, Inge en Aiko tot in Parijs. Bij deze wil ik mijn schoonbroer Damien bedanken voor de steun de voorbije week. Morgen wachter er een rit van 90 kilometer, maar nu Inge haar spaghetti. Eindelijk!”

Zo was het in 1979:

De Nederlander Leo Van Vliet won de etappe na een sprint met een klein groepje vluchters. Hij haalde het voor de Fransmannen Christian Levavasseur en Christian Poirier. Alain Desaever kwam als 116de binnen op bijna 7 minuten. Bernard Hinault bleef op kop staan van het klassement.

Hoe doet Kenny het op Strava?

A ride for Alain (8): Hereniging met Aiko en Inge, eindelijk!

A ride for Alain (8): Hereniging met Aiko en Inge, eindelijk!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.