A ride for Alain (21): Daar zijn de eerste bordjes richting Parijs al

Kenny Desaever
Kenny Desaever Wielrenner

De komende weken rijdt Diksmuideling Kenny Desaever het parcours van de Tour de France van 1979. Dit om zijn vader Alain Desaever te eren die de wedstrijd toen niet kon uitrijden. Voor de lezers van kw.be houdt hij iedere dag een dagboek bij van zijn Frans wieleravontuur.

“Donderdag van Saint-Priest naar Dijon gefietst. In totaal 235 kilometer afgelegd in 8 uur dus opnieuw een lange dag in het zadel. Er stond ook een ambetante zijwind dus in de koers zou er gevaar op waaiers geweest zijn.”

Onderweg een zeer saaie dag meegemaakt. Ik probeerde te genieten van het uitzicht, maar in sommige streken is er gewoon niets te zien. Af en toe enkele kleine Franse stadjes gepasseerd. In de grote steden was ik meer bezig om mijn weg te vinden via mijn Garmin. De laatste twee uur kwam ik de wijnregio van Bourgondië terecht. Daar was het uitzicht wel mooi, maar veel heb ik er niet van kunnen genieten. De vermoeidheid begon op te spelen en ik moest nog drie hellingen omhoog.”

A ride for Alain (21): Daar zijn de eerste bordjes richting Parijs al

“Na een lange en saaie dag in het zadel ben ik blij dat ik opnieuw een rit mag afvinken. Onderweg kwam ik de eerste bordjes richting Parijs tegen. Deze zien gaf mij een goed gevoel. Mijn knie hield het ook vol dankzij de voltaren gel en pijnstillers. De moraal zit weer goed!”

A ride for Alain (21): Daar zijn de eerste bordjes richting Parijs al

Zo was het in 1979:

Daar is de eerste Italiaanse zege in de Tour van 1979. In de straten van Dijon wint Serge Parsani met een lichte voorsprong op de Nederlander Gerrie Knetemann. Lucien Van Impe eindigde op plek drie. Bernard Hinault behield zijn gele trui met een voorsprong van net geen twee minuten op Joop Zoetemelk. Als renner won Parsani naast deze Touretappe ook een rit in de Ronde van Italië in 1981. Na zijn actieve carrière werkte hij ook als ploegleider bij Mapei, Quick-Step-Innergetic en Katusha.

Hoe doet Kenny het op Strava?

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.