Waregem Jens Vandenbogaerde wint in Waregem

De organisatoren Bart Feys, Marleen Debouver en Giel Bruyneel mochten in café-feestzaal De Gilde in Waregem-Nieuwenhove zesentachtig elites z/c en beloften in hun 2de GP Smetties Fiets Ateljee verwelkomen.

Lichtervelde Kenny Constant wint in Lichtervelde

In Lichtervelde streden zaterdag 53 eliterenners zonder contract voor het eremetaal. Dertien van hen moesten opgeven. Kenny Constant ging met het goud aan de haal.

Diksmuide A ride for Alain (21): Daar zijn de eerste bordjes richting Parijs al

Kenny Desaever

De komende weken rijdt Diksmuideling Kenny Desaever het parcours van de Tour de France van 1979. Dit om zijn vader Alain Desaever te eren die de wedstrijd toen niet kon uitrijden. Voor de lezers van kw.be houdt hij iedere dag een dagboek bij van zijn Frans wieleravontuur.

Izegem Duitse Lisa Klein wint proloog en is eerste leidster, Ann-Sohpie Duyck 13de

Lisa Klein heeft donderdagavond de proloog van de BeNe Ladies Tour, in de straten van het Nederlandse Utrecht, gewonnen. De 23-jarige Duitse kampioene tijdrijden klokte na de 3,9 kilometer af in 4:55.82. De Nederlandse Ellen van Dijk moest twee seconden toegeven. De als laatste gestarte Amy Pieters deed 4:58 over het traject en zo werd de Nederlandse derde. Beste Belgische was Ann-Sophie Duyck op een dertiende plaats in een tijd van 5:10. Lisa Klein is meteen ook de eerste leidster in deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers die zondag zijn ontknoping kent.

Roeselare Wie leidt er in WestSprint? (week 19)

Tom Vandenbussche

Elke week publiceren we op kw.be de volledige tussenstanden van WestSprint, het regelmatigheidscriterium van Krant van West-Vlaanderen voor de beloftevolle wielrenners en wielrensters uit onze provincie. Wie voert deze week het klassement aan bij nieuwelingen, juniores en beloften?

Waregem Debusschere sprint naar vijfde plek: "Het hoogst haalbare"

Jens Debusschere (Katusha-Alpecin) heeft zijn eerste plek in de top tien beet. De Waregemnaar sprintte naar een vijfde plaats in de elfde rit van de Ronde van Frankrijk. "Dat was het hoogst haalbare", gaf hij toe. "Die vier andere jongens waren gewoon beter."

A ride for Alain (19): De laatste bergrit achter de rug, nu naar Parijs!

Kenny Desaever

De komende weken rijdt Diksmuideling Kenny Desaever het parcours van de Tour de France van 1979. Dit om zijn vader Alain Desaever te eren die de wedstrijd toen niet kon uitrijden. Voor de lezers van kw.be houdt hij iedere dag een dagboek bij van zijn Frans wieleravontuur. Volg het dagboek van Kenny op www.kw.be/kenny

Zwevegem Hilaire Van der Schueren: "Xandro Meurisse is de openbaring van de Ronde van Frankrijk"

Dinsdag is het rustdag in de Ronde van Frankrijk. Die is voor alle renners meer dan welkom. Ook voor Xandro Meurisse, die wel wat rust kan gebruiken na een meer dan geslaagde eerste week. Maandag verloor hij wat tijd in de waaierrit naar Albi. Anders stond de Zwevegemnaar zelfs in de top tien. Nu staat Xandro Meurisse 19de op bijna vier minuten van Julian Alaphilippe.

Diksmuide A ride for Alain (18): 'A Lucky Man' op de top van Alpe d'Huez, yes

Kenny Desaever

De komende weken rijdt Diksmuideling Kenny Desaever het parcours van de Tour de France van 1979. Dit om zijn vader Alain Desaever te eren die de wedstrijd toen niet kon uitrijden. Voor de lezers van kw.be houdt hij iedere dag een dagboek bij van zijn Frans wieleravontuur.

Rumbeke Ciske Aneca zegeviert onder de ogen van Patrick Lefevere op de Zilverberg

Op de Zilverberg in Rumbeke wordt jaarlijks de wedstrijd verreden die ook de naam van Patrick Lefevere draagt. De CEO van Deceuninck-Quick.Step was zelf getuige van de wedstrijd. Terwijl hij vanuit Frankrijk het sein kreeg dat zijn poulain Viviani met net iets meer dan een banddikte de duimen had moeten leggen voor Wout van Aert zag hij in zijn eigen dorp Ciske Aneca zegevieren.

Wout van Aert sprint naar ritzege in Albi, geen West-Vlamingen in top 10

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft maandag de tiende etappe in de 106e Tour de France gewonnen. Na 217,5 kilometer van Saint-Flour naar Albi was de 24-jarige Antwerpenaar in een massasprint sneller dan de Italiaan Elia Viviani en de Australiër Caleb Ewan. Jasper Philipsen werd zesde, Oliver Naesen negende en Greg Van Avermaet tiende.