Oostrozebeke Michiel Lambrecht was één van de beste nieuwelingen

Meer dan 20 podiumplaatsen, waarvan negen zeges! Dan mag je van een geslaagd seizoen spreken. Michiel Lambrecht reed in 2019 zowat van de ene overwinning naar de andere en zou bij de nieuwelingen een verdiende eindwinnaar van Westsprint zijn geweest. Zou, want er is één renner die nog meer punten verzamelde dan de 16-jarige Oostrozebenaar: Alec Segaert.

Assebroek Sander Inion vierde in Westsprint na topseizoen

In je eerste volledige seizoen als wielrenner meteen een vierde plaats behalen in de eindrangschikking van Westsprint, het is zeker niet iedereen gegeven. Sander Inion is het wel gelukt om dat kunststukje te verwezenlijken. De tweedejaarsnieuweling uit Assebroek won zijn eerste koers van 2019 - zijn vijftiende wedstrijd ooit - en ging daarna gewoon verder op dat elan. Hij tikte finaal af op twee overwinningen en een hele reeks ereplaatsen. Dan mag je met een positief gevoel de winter in.

Voormezele Gerben Dewinter trekt naar ... Gaverzicht-Be Okay

Met een 61ste plaats in de Topcompetitie van Affligem sloot tweedejaarsnieuweling Gerben Dewinter zondag zijn succesvol seizoen af. De renner van Wielerteam Ieper won vier wedstrijden en versierde ondertussen een transfer naar Gaverzicht Be-Okay. "Volgend jaar wil ik mijn grenzen blijven verleggen."

Waregem Jakov Beirlaen eindigt in top 15 WestSprint

Tweedejaarsnieuweling Jakov Beirlaen (16) kan terugblikken op een mooi seizoen. In totaal behaalde de renner van Wielerclub Onder Ons Parike vijf podia waarvan één in de voorlaatste rit van de West Vlaanderen Cycling Tour. "Ik heb mijn nieuwelingenperiode in schoonheid kunnen afsluiten", aldus de jonge Waregemnaar.

Gistel Jasper Dejaegher is verlost van klierkoorts

Tweedejaarsjunior Jasper Dejaegher zag zijn zomer helemaal in het water vallen door klierkoorts. Een volle maand moest de 18-jarige Gistelnaar zijn fiets aan de kant laten. "Ik heb wel geluk gehad dat we er vroeg bij waren, het virus zat maximum twee weken in mijn lichaam."

Lichtervelde Jaron Wydooghe combineert koers in 2020 opnieuw met een job

Jaron Wydooghe haalde nog een seizoen alles uit de kast om zich te tonen aan de grote ploegen. De 22-jarige Lichterveldenaar focuste zich als laatstejaarsbelofte bij GM Recycling Team volledig op de wielersport. Vanaf volgend seizoen combineert Jaron zijn favoriete sport, bij een nieuw team, met een job.

Roeselare Elite zonder contract Sven Claerhout richt eigen wielerploeg op

Met Cyclingteam Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto zal er volgend seizoen een nieuwe ploeg deel uitmaken van het peloton voor elite zonder contract, beloften en elite dames. "Er kruipt heel wat tijd in, maar ik doe dit uit liefde voor de sport", aldus Sven Claerhout, die samen met Mathias Declercq deze ploeg opgestart heeft.

Ardooie Gianni Vermeersch wint Kermiscross Ardooie

Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads) heeft donderdag de Kermiscross in Ardooie gewonnen. Hij haalde het in eigen gouw na een solo die hij opzette op iets meer dan twee ronden van het einde. De Brit Thomas Pidcock eigende zich de tweede plaats toe. Belgisch kampioen op de weg Tim Merlier, die in Ardooie zijn eerste cross van het seizoen reed, pakte de laatste podiumplaats in.

Roeselare Jurering van de IJzeren Briek (deel 2)

Tom Vandenbussche

Op maandag 30 september kwamen Hans De Clercq, Dirk Demol, Niko Eeckhout, Patrick Lefevere en Michel Pollentier in de gebouwen van Roularta samen om de 40 West-Vlaamse profrenners van het voorbije wegseizoen te evalueren. Op donderdag 24 oktober wordt de IJzeren Briek 2018 tijdens de slotuitreiking van WestSprint bekendgemaakt, maar in afwachting daarvan kan u de jurering uitgebreid nalezen. Vandaag: deel 2.

Ardooie Kim Van De Steene pakt de zege bij de vrouwen in Ardooie

Kim Van De Steene (Tarteletto-Isorex) heeft donderdag de Kermiscross bij de vrouwen elite gewonnen. Zij haalde het in Ardooie na een lange solo. De Amerikaanse Katherine Compton eigende zich de tweede plaats toe, voor Joyce Vanderbeken. Winnares van vorige editie, Loes Sels, gaf in laatste instantie forfait. Sels zou geplaagd worden door een bacteriële infectie en zou wel eens een tijdlang buiten strijd kunnen zijn.

Roeselare Jurering van de IJzeren Briek (deel 1)

Tom Vandenbussche

Op maandag 30 september kwamen Hans De Clercq, Dirk Demol, Niko Eeckhout, Patrick Lefevere en Michel Pollentier in de gebouwen van Roularta samen om de 40 West-Vlaamse profrenners van het voorbije wegseizoen te evalueren. Op donderdag 24 oktober wordt de IJzeren Briek 2018 tijdens de slotuitreiking van WestSprint bekendgemaakt, maar in afwachting daarvan kan u de jurering uitgebreid nalezen. Vandaag: deel 1.

Ardooie Tim Merlier vat in Ardooie zijn veldritseizoen aan

Met de Kermiscross van donderdag in Ardooie komt Tim Merlier (Creafin-Fristads) voor het eerst dit veldritseizoen in actie. De Belgische kampioen op de weg had zijn rentree nochtans eerder gepland op de Berencross van Meulebeke, maar verkoos uiteindelijk om langer op de weg actief te blijven. Zo reed hij onder meer nog de Omloop van het Houtland, de Münsterland Giro, Binche-Chimay-Binche en afgelopen zondag de Memorial Rik Van Steenbergen waarin hij vijfde werd.

Roeselare Wie leidt er in WestSprint? (week 31)

Tom Vandenbussche

Elke week publiceren we op kw.be de volledige tussenstanden van WestSprint, het regelmatigheidscriterium van Krant van West-Vlaanderen voor de beloftevolle wielrenners en wielrensters uit onze provincie. Wie voert deze week het klassement aan bij nieuwelingen, juniores en beloften?