Organisator Flanders Classics belooft snel meer duidelijkheid

Opschudding zondag na de Wereldbeker veldrijden in Bern. Organisator Christian Rocha toonde zich bij de aanwezige pers en renners ontstemd over het uitblijven van toekomstplannen voor het seizoen 2020-2021. "Wij weten als organisator nog altijd niks", klonk het. Flanders Classics, verantwoordelijk voor de hervorming van de Wereldbeker, countert. "Er was al contact met Rocha en er volgt, zoals gepland, nog overleg met hem, zoals met alle andere organisatoren."

B&B Hotels-Vital Concept bevestigt de komst van Jens Debusschere

B&B Hotels-Vital Concept heeft maandag de transfer van onze landgenoot Jens Debusschere officieel aangekondigd. Het nieuws hing al enkele dagen in de lucht. Debusschere, voormalig Belgisch kampioen, komt over van Katusha-Alpecin en ondertekende een overeenkomst voor twee seizoenen.

Drie op drie voor Eli Iserbyt: "Een hattrick in de Wereldbeker is knap"

Eli Iserbyt heeft na de Wereldbekers in de Verenigde Staten ook de derde manche in Bern op zijn naam gezet. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal toonde zich de sterkste in de slotfase en soleerde naar de zege, voor Toon Aerts (Telenet Baloise Lions) en zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout. Iserbyt verstevigt ook zijn leidersplaats in het klassement.

Jabbeke Yorben Lauryssen uit Jabbeke heerst bij junioren

Yorben Lauryssen (Callant-Doltcini) heeft de Superprestige in Boom bij de junioren op zijn naam gebracht. Onze landgenoot uit Jabbeke haalde het voor zijn ploegmaat Arne Baers en Jelle Harteel. Lauryssen wordt ook de nieuwe leider.

Eli Iserbyt past voor Boom maar start wel in Bern

Met de Superprestige in Boom en de Wereldbeker in Bern krijgen de veldrijders een zwaar programma voorgeschoteld komend weekend. Eli Iserbyt is leider in beide klassementen, maar past voor de wedstrijd in Boom om optimaal aan de start te staan in Zwitserland.

Roeselare Jurering van de IJzeren Briek (deel 3)

Tom Vandenbussche

Op maandag 30 september kwamen Hans De Clercq, Dirk Demol, Niko Eeckhout, Patrick Lefevere en Michel Pollentier in de gebouwen van Roularta samen om de 40 West-Vlaamse profrenners van het voorbije wegseizoen te evalueren. Op donderdag 24 oktober wordt de IJzeren Briek 2018 tijdens de slotuitreiking van WestSprint bekendgemaakt, maar in afwachting daarvan kan u de jurering uitgebreid nalezen. Vandaag: deel 2.

Oostrozebeke Michiel Lambrecht was één van de beste nieuwelingen

Meer dan 20 podiumplaatsen, waarvan negen zeges! Dan mag je van een geslaagd seizoen spreken. Michiel Lambrecht reed in 2019 zowat van de ene overwinning naar de andere en zou bij de nieuwelingen een verdiende eindwinnaar van Westsprint zijn geweest. Zou, want er is één renner die nog meer punten verzamelde dan de 16-jarige Oostrozebenaar: Alec Segaert.

Assebroek Sander Inion vierde in Westsprint na topseizoen

In je eerste volledige seizoen als wielrenner meteen een vierde plaats behalen in de eindrangschikking van Westsprint, het is zeker niet iedereen gegeven. Sander Inion is het wel gelukt om dat kunststukje te verwezenlijken. De tweedejaarsnieuweling uit Assebroek won zijn eerste koers van 2019 - zijn vijftiende wedstrijd ooit - en ging daarna gewoon verder op dat elan. Hij tikte finaal af op twee overwinningen en een hele reeks ereplaatsen. Dan mag je met een positief gevoel de winter in.

Voormezele Gerben Dewinter trekt naar ... Gaverzicht-Be Okay

Met een 61ste plaats in de Topcompetitie van Affligem sloot tweedejaarsnieuweling Gerben Dewinter zondag zijn succesvol seizoen af. De renner van Wielerteam Ieper won vier wedstrijden en versierde ondertussen een transfer naar Gaverzicht Be-Okay. "Volgend jaar wil ik mijn grenzen blijven verleggen."

Waregem Jakov Beirlaen eindigt in top 15 WestSprint

Tweedejaarsnieuweling Jakov Beirlaen (16) kan terugblikken op een mooi seizoen. In totaal behaalde de renner van Wielerclub Onder Ons Parike vijf podia waarvan één in de voorlaatste rit van de West Vlaanderen Cycling Tour. "Ik heb mijn nieuwelingenperiode in schoonheid kunnen afsluiten", aldus de jonge Waregemnaar.

Gistel Jasper Dejaegher is verlost van klierkoorts

Tweedejaarsjunior Jasper Dejaegher zag zijn zomer helemaal in het water vallen door klierkoorts. Een volle maand moest de 18-jarige Gistelnaar zijn fiets aan de kant laten. "Ik heb wel geluk gehad dat we er vroeg bij waren, het virus zat maximum twee weken in mijn lichaam."

Lichtervelde Jaron Wydooghe combineert koers in 2020 opnieuw met een job

Jaron Wydooghe haalde nog een seizoen alles uit de kast om zich te tonen aan de grote ploegen. De 22-jarige Lichterveldenaar focuste zich als laatstejaarsbelofte bij GM Recycling Team volledig op de wielersport. Vanaf volgend seizoen combineert Jaron zijn favoriete sport, bij een nieuw team, met een job.

Roeselare Elite zonder contract Sven Claerhout richt eigen wielerploeg op

Met Cyclingteam Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto zal er volgend seizoen een nieuwe ploeg deel uitmaken van het peloton voor elite zonder contract, beloften en elite dames. "Er kruipt heel wat tijd in, maar ik doe dit uit liefde voor de sport", aldus Sven Claerhout, die samen met Mathias Declercq deze ploeg opgestart heeft.