https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

750 wielertoeristen op Putters Oostkamp classic: “Spreiding dankzij tijdsblokken”

foto GST
foto GST
Redactie KW

Na de eerdere versoepelingen waar fietsen met tien personen en vervolgens in groepen van 25 mogelijk was, voelde het organiseren van de Putters Oostkamp Classic als een volgende stap naar de normale gang van het leven.

“We waren echt opgelucht dat we eindelijk weer eens de handen uit de mouwen konden steken en doen waar we met WTC De Putters goed in zijn: een toffe, uitstekende toertocht organiseren. Normaliter bereiden we onze toertocht maanden op voorhand voor, nu hebben we alles in minder dan zes weken in elkaar gebokst.”

“Dat is echt wel een klein huzarenstukje omdat, als de coronacijfers opnieuw zouden verslechteren, de kans bestond dat we het event alsnog moesten afgelasten”, vertelt voorzitter Dries Hillewaere. “We hadden op voorhand een goed actieplan uitgewerkt, we hebben dat met de lokale overheden van Oostkamp, Tielt en Kruisem en Cycling Vlaanderen goed doorgenomen en verder uitgewerkt en vervolgens goed gecommuniceerd vanuit ons bestuur naar de medewerkers en alle deelnemers.”

Horecazaken

Het verplicht werken met tijdsblokken gaf de Putters ook een perfect overzicht van de drukke en kalme momenten. De populaire tijdsblokken waren vanzelfsprekend snel uitverkocht maar het opzet om door spreiding een constante flow te genereren is perfect gelukt. Deze ervaring kunnen de Putters nu doorgeven aan Cycling Vlaanderen en de overheid voor volgende evenementen en het is duidelijk dat het maximumaantal deelnemers per tijdsblok gerust kan opgetrokken worden.

Van de 750 deelnemers waren 25% dames en vooral dat laatste cijfer is iets wat de Putters zeer tevreden stemt. Waar tien jaar geleden fietsende dames haast een unicum waren, waren ze nu prominent aanwezig. Er waren trouwens heel wat damesgroepen aanwezig die zowel voor de 90 km als de langste afstand van 145 km kozen.

Blije deelnemers

”De reacties van de deelnemers was zeer positief en iedereen vond het echt fijn om weer eens een toertocht te kunnen fietsen. We weten van onze vorige edities dat we de wensen van onze deelnemers maximaal tegemoet komen. Een sportief fietsevent, op een autoluw en zeer mooi parcours, zeer goede uitpijling en bevoorrading en dat voor een lage prijs.”

“Er waren nadien heel wat deelnemers die na hun tocht terug naar het startdorp kwamen om ons van harte te bedanken en zich te vergewissen of er geen pintje getapt werd. We hebben die mensen met veel plezier doorgestuurd naar de Oostkampse horecazaken”, besluit bestuurslid Jan Vander Plaetse.

Volgend jaar op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 gaan de Putters voor een normale editie zonder restricties en met prachtig weer.

(GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.