71e Dwars door Vlaanderen verwelkomt Alejandro Valverde en Tony Martin

Redactie KW

Dwars door Vlaanderen heeft dinsdagnamiddag een groot spandoek van dertig meter lengte op drie meter hoogte onthuld ter hoogte van het kruispunt van de Verbindingsweg met de Expressweg.

De organisatie hoopt op 13 ProTourteams. “We voeren nog onderhandelingen met Team Sky. AG2R, BMC, Etixx-Quick.Step, IAM, Lotto Soudal, Movistar, Orica-GreenEdge, Giant-Alpecin, Katusha, LottoNL-Jumbo, Tinkoff en Trek zegden al toe. Astana, Cannondale, Dimension, FDJ en Lampre-Merida komen niet. Veel namen van deelnemers kan ik nog niet vrijgeven. Wel weet ik dat Alejandro Valverde en Tony Martin zeker zullen starten. Met het onthullen van onze banner proberen we nu het publiek al wat warm te maken voor onze koers”, verklaarde koersdirecteur Guy Delesie.

Het parkoers is op uitzondering van één helling hetzelfde als vorige editie. De wedstrijd wordt traditioneel op de Grote Markt van Roeselare op gang geschoten. Via een lange lus doorheen West-Vlaanderen wordt na 92 kilometer wedstrijd met de Nieuwe Kwaremont de eerste van twaalf hellingen aangedaan. Daarna volgen nog de Kattenberg, Leberg, Berendries, Valkenberg, Eikenberg, Taaienberg, Oude Kwaremont en de Paterberg. Nieuw is de beklimming van het Vossenhol. Een passage was daar vorig jaar niet mogelijk door wegenwerken. Na de Holstraat wacht nog Nokereberg. Die laatste helling situeert zich op acht kilometer van de eindmeet op de Verbindingsweg in Waregem.

Als opwarmer is er een wedstrijd voor vrouwen elite. Die wedstrijd heeft wel een grondige facelift gekregen. De start ligt nu in Tielt. De vrouwen krijgen een parkoers van 102 kilometer onder de wielen geschoven, met daarin de Nokereberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Tiegemberg, Holstraat en Nokereberg. In Waregem volgt nog een plaatselijke ronde van een kleine tien kilometer.

Vorig jaar was de zege in Dwars door Vlaanderen voor Jelle Wallays. Hij haalde het licht afgescheiden voor Edward Theuns en de Nederlander Dylan van Baarle. Bij de vrouwen won de Nederlandse Amy Pieters.

(BELGA/YVW – Foto HD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.