17-jarige juniore klopt alle dames in de sprint

Tom Vandenbussche

Marith Vanhove (17) uit Izegem heeft in stijl de competitie hervat. De tweevoudige WestSprint-laureate bij de nieuwelingen, aan haar eerste campagne bij de juniores bezig, won in haar eerste koers ooit bij de dames elite (!) in Iddergem met gemak de massasprint.

“Dit had ik natuurlijk totaal niet verwacht. Mijn doel was om de koers uit te rijden, dat zou al mooi geweest zijn, zeker omdat er voor de eerste keer toch een pak meer kilometers dan gewoonlijk af te leggen waren. Maar ik voelde me goed en bekeek het ronde per ronde. Men had mij gezegd dat ik vooraan moest proberen te blijven, omdat het parcours deels over smalle, golvende wegen verreden werd en de achterdeur dus open zou staan.”

“Tijdens de lockdown heb ik eerst vooral duurtrainingen gedaan, maar naarmate die periode bleef duren, hebben we ook weer meer intervallen ingelast, ook sprinttrainingen. Met succes, want de vermogenswaarden die ik haal, liggen opnieuw wat hoger.”

Te veel vooruitkijken doet Vanhove intussen niet. “Het WK op de piste is definitief afgelast en over het EK is nog niets definitief beslist, behalve dat het zeker niet in het Portugese Anadia zal plaatsvinden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.