140 jonge wielrenners openen WK wielrennen en fietsen van Knokke naar Brugge

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

De jonge renners, tussen 12 en 18 jaar oud, vertegenwoordigen per twee, één meisje en één jongen, een deelnemend land. Het gaat om jonge renners uit 70 clubs aangesloten bij Cycling Vlaanderen.

De jongeren worden voorgesteld tijdens een podiumceremonie op de Zeedijk ter hoogte van het Knokse Casino. Vervolgens rijden ze als eersten over het tijdritparcours met finish in Brugge. Later op de dag zal UCI-voorzitter David Lappartient de 2021 UCI Road World Championships officieel openen.

Op zondag 19 september van 11 tot 12u30 uur, voor de start van de tijdrit bij de mannen, vindt ook de laatste manche plaats van de Open Flemish Championship Para Cycling om G-sport onder de aandacht te brengen.

Zowel renners met handbikes, tricycles, two wheelers als tandems nemen daaraan deel. De wedstrijd staat ook open voor internationale deelnemers. De renners starten in Westkapelle voor een wedstrijd van 25km en volgen dan grote stukken van het tijdritparcours voor profs tot op de WK-finish op ’t Zand in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier