Wielrennen – Gent-Wevelgem op zondag

Redactie KW

Gent-Wevelgem wordt vanaf volgend seizoen niet meer op de woensdag na de Ronde van Vlaanderen gereden, maar op de zondag ervoor.

De Raad van de ProTour van de Internationale Wielerunie (UCI) heeft dinsdag in het Zwitserse Mendrisio beslist dat de sprintklassieker in 2010 op zondag 28 maart wordt geprogrammeerd “in de context van het project Vlaamse Wielerweek, dat wordt gesteund door de Belgische Wielerbond”, aldus het communiqué van de UCI.


Het programma van de UCI ProTour 2010 en van de rest van de World Calendar wordt bekendgemaakt na de bijeenkomst van het Directiecomité van de komende twee dagen. De nieuwe Canadese ProTourwedstrijden in Québec en Montreal worden respectievelijk op 10 en 12 september gereden, gaf de UCI wel al mee.


Het plan om Gent-Wevelgem naar de zondag voor de Ronde van Vlaanderen te verschuiven en zo de wedstrijd op te waarderen komt van Wouter Vandenhaute, baas van Woestijnvis, die onder meer de Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad en Parijs-Brussel in bezit heeft en een samenwerkingsakkoord heeft met de Brabantse Pijl. In het verdere plan van Vandenhaute zou de Brabantse Pijl van de zondag voor de Ronde van Vlaanderen naar de woensdag voor de Amstel Gold Race verschuven.

De Scheldeprijs Schoten ruimt dan plaats en wordt op de woensdag tussen de Ronde van Parijs-Roubaix gereden, en ook de E3-Prijs Vlaanderen zou van datum veranderen, naar de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen. Hoe het dan zit met de KBC Driedaagse De Panne-Koksijde, traditioneel van dinsdag tot donderdag in aanloop naar de Ronde, is niet duidelijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.