Wielrennen: Frank Vandenbroucke heeft er zin in (voorstelling nieuw team Cinelli)

Redactie KW

Het was een stralende Frank Vandenbroucke die genoot van de mediabelangstelling tijdens de voorstelling van zijn kersvers wielerteam Cinelli-Down Under. Door velen wordt dit zijn zoveelste laatste kans genoemd.

“Ik weet waar ik sta. Ik kom van nergens”, gaf Frank Vandenbroucke mee. “Ik onderging vorig jaar een operatie aan de knie en zat ook psychologisch wat in de rats. Ik ben oprecht fier dat ik hier opnieuw tussen ‘de jongens’ zit. Eigenlijk is het misschien wel een mirakel te noemen dat ik in deze zaal zit. Ik ben echt waar blij dat ik bij deze ploeg een kans krijg. Bij een ander team zou het wegens prestatiedruk sowieso na een tijdje misgelopen zijn”, aldus VDB.

“Hier doe ik mijn absolute zin. Men verwacht van mij geen resultaten, al wil ik mijn sponsors zeker niet beschamen. Ik hoef die of die koers niet meer te winnen maar ga natuurlijk mijn uiterste best doen om schitterende prestaties te behalen”.

“Samen met Bert Roesems kan ik de jongeren de stiel bijbrengen en dat geeft me ook weer een extra motivatie. Vrijdag start ik in de Driedaagse van West-Vlaanderen. Mijn derde koers dit jaar. Ik heb een verantwoordelijke rol te vervullen bij Cinelli-Down Under en dat is mijn jongere ploegmakkers wegwijs te maken op Vlaamse wegen. Dat ik geen profcontract heb? Dat is toch geen enkel probleem? Dat maakt voor mij zelfs niets uit. Of toch. Ik kan nu niet het Belgisch kampioenschap bij de eliterenners afwerken maar ik heb vernomen dat ik nog alle tijd heb om alsnog een profcontract te ondertekenen moest ik me klaar voelen voor dat BK”, stelde Vandenbroucke.

“Ik wil er ook alles aan doen om er te staan. Daarom ook ga ik nog drie tot viermaal per week bij kinesist Lieven Maesschalck langs. Er is nog werk aan mijn geopereerde knie en heup. Ik kan in mijn hoofd niet stoppen met koersen. Als ik geen fysische problemen ken, kan ik eigenlijk nog jaren doorgaan met hetgeen ik nu doe”, besloot hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.