Wielrennen – ETIXX-Ihned toch in Kattekoers ?

Redactie KW

Patrick Lefevere heeft zijn slag half thuisgehaald. Satellietploeg ETIXX-Ihned mag toch naast EFC-Quick.Step starten in de Kattekoers. In dezelfde wedstrijd rijden als Omega Pharma-Quick.Step mag nog steeds niet.

Patrick Lefevere dreigde de anderhalf miljoen euro die hij in het jeugdwielrennen investeert, terug te trekken, omdat de UCI niet toeliet dat zijn satellietploeg ETIXX-Ihned in dezelfde wedstrijden start als Omega Pharma-Quick.Step, of zelfs als EFC-Quick.Step, wegens belangenvermenging. Nochtans was dit in het verleden met bijvoorbeeld Katusha en RusVelo wel al gebeurt.

Na een tussenkomst van Tom Vandamme, voorzitter van de KBWB, laat de UCI nu toch toe dat ETIXX-Ihned naast die andere jeugdploeg EFC-Quick.Step start. “Logisch,” vindt Lefevere, “want naast wat materiële steun heb ik met de ploeg van Michel Pollentier en Kurt Debouck niks te maken.” Dat betekent dus dat Louis Verhelst, Dieter Bouvry en Florian Senechal in principe kunnen starten in de Kattekoers. Maar starten samen met de grote jongens van Omega Pharma-Quick.Step is nog steeds niet toegelaten.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier