Wielertaks levert Heuvelland 5.000 euro op

Redactie KW

De organisatoren van sportevenementen betalen sinds dit jaar minstens 300 euro voor een doortocht in Heuvelland.

De beklimming van de Kemmelberg tijdens Gent-Wevelgem. (Foto RN)
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De gemeente Heuvelland heeft het voorbije jaar een vergoeding ingevoerd op het organiseren van grote sportevenementen. Zo moesten onder meer de de organisatoren van wielerwedstrijden tussen de 300 euro en de 500 euro betalen voor een doortocht in Heuvelland. In de media werd vooral gepraat over een wielertaks om over de Kemmelberg te mogen koersen. Dit was echter niet correct volgens burgemeester Marc Lewyllie (Gemeentebelangen).

“Ik vind het niet correct dat er alleen maar weer over wielerwedstrijden wordt gepraat en dan nog meestal over passages over de Kemmelberg. Ik heb het al duidelijk gezegd, het gaat over alle evenementen georganiseerd binnen de grenzen van Heuvelland door verenigingen van buiten Heuvelland én waar ons technisch personeel (veel) werk aan heeft.” De vergoeding heeft de gemeente ondertussen 5.000 euro opgebracht.

Ook in 2015

Ook in 2015 wordt een vergoeding gevraagd aan de organisatoren. Of dat zoals aangekondigd 500 euro en 750 euro wordt, is nog niet duidelijk “We zullen eerst het huidige systeem evalueren, dat gebeurt in de komende maanden. Er zullen net als bij het invoeren van de vergoeding begin dit jaar ook nu opnieuw contacten gelegd worden met de organisatoren. Een bijeenkomst voorzien we daarom niet noodzakelijk. Ondertussen heeft iedereen die in 2014 organiseerde zijn aanvraag voor 2015 ingediend.”

(MD – Foto RN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.