West-Vlamingen op openingsceremonie van Iron Man in Hawaï

Redactie KW

De Iron Man gekte neemt toe in Kona. Op minder dan een week van de wedstrijd zijn alle triatleten op The Big Island aangekomen. Zij mochten dinsdag aantreden in de Parade of Nations, zeg maar de openingsceremonie van de Iron Man. De Belgische delegatie, 29 man sterk, kreeg enorm veel bijval van het dolenthousiaste Amerikaanse publiek.

De Parade of Nations is afgekeken van de openingsceremonie op de Olympische Spelen. Alle deelnemende landen mochten zich presenteren aan het publiek. De profs laten deze kelk aan zich voorbijgaan, maar de andere atleten zijn er graag bij.

De Iron Man-legende wordt ook en misschien wel voornamelijk geschreven door de vaak anonieme atleten die enorme opofferingen moeten doen voor hun sport. “Ik train ‘s morgens. Ik werk in de bouw en sta om half vijf ten laatste op. Soms loop ik naar mijn werk. Als ik thuis kom, onmiddellijk weer trainen, lopen of zwemmen. Het is een verslaving ook. Als ik een dag niet train, voel ik me slecht”, zegt Marc Pollet.

Op het wereldkampioenschap in Hawaii mogen starten met de absolute wereldtop is voor velen al een beloning op zich. Vorig jaar had ik dat nog meer. Zo echt ernaar op kijken, en je niet echt thuis voelen. Maar aan de andere kant toch van ok, ik mag erbij zijn. Dat is een hele ervaring, en maakt Hawaii toch ook mooi en speciaal”, zegt Inge Vancauwenberghe. Inge Vancauwenberghe mocht trouwens bij haar debuut meteen op het podium in haar agegroup.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.