West-Vlaamse volleyballers loodsen junioresploeg naar WK in Brazilië

Redactie KW

De Belgische junioresploeg heeft zich afgelopen weekend in Slowakije geplaatst voor het WK dat tussen 1 en 10 augustus plaatsvindt in Brazilië. Knack Roeselarespelers Sam Deroo en Stijn D’Hulst en Anshel Ver Eecke en Pierre Henry (Prefaxis Menen) maken deel uit van het team.

De junioresploeg, met onder meer Kortrijkzaan Stijn D’Hulst (Knack Roeselare) en Menenaar Anshel Ver Eecke (Prefaxis Menen) in de ploeg plaatste zich in Slowakije als beste tweede voor het WK. Ook Oost-Vlaming Sam Deroo (Knack Roeselare) en Pierre Henry (Prefaxis Menen) maken deel uit van de ploeg.

Op de openingsspeeldag donderdag werd na een thriller met 2-3 verloren van Spanje, maar vrijdag en zaterdag gingen gastland Slowakije en Portugal met 3-0 voor de bijl. België eindigt daarmee als beste tweede in de vier poules en plaatst zich zo samen met vijf andere Europese landen voor het WK in Brazilië, dat tussen 1 en 10 augustus gespeeld wordt.

De Belgische ploeg bestaat uit Sam Deroo, Stijn D’Hulst, Dries Heyrman, Anshel Ver Eecke, François Lecat, Martijn Colson en libero Jelle Ribbens. En verder ook Arnout Aertgeerts, Dries Ilsbroux, Pierre Henry, Ben Ponnet en Jolan Cox.

Ook de meisjes juniores hebben zich geplaatst voor het WK, dat deze zomer in Peru plaatsvindt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.