West-Vlaamse meisjes pakken gymnastiekmedailles in Canada

Jade Vansteenkiste rechts als derde op het podium. © Facebook
Redactie KW

In Montreal vond het voorbije weekend de internationale Gymnix plaats met een Belgische delegatie bestaande uit juniores en seniores. De West-Vlaamse meisjes Stacey Bertrandt, Margaux Daveloose, Jade Vansteenkiste en Zsofi Verleden zetten knappe prestaties neer.

Het Belgische nationaal team Toestelturnen meisjes is in de topsporthal in Gent in volle voorbereiding voor de komende Olympische Spelen in Tokio. Team Belgym bestaat uit elf gymnasten die in de running zijn voor een plaats in het Olympisch team. Als voorbereiding trokken zes van hen naar de International Gymnix in Canada, met onder andere Stacey Bertrandt en Margaux Daveloose (Turnkring Varsenare) en Jade Vansteenkiste (Gym Izegem).

Ook de juniores kwamen er in actie. Zsofi Verleden (Gym Izegem) scoorde 12.966 punten en behaalde zo zilver aan de vloer, tijdens haar internationaal debuut. Ze kon meteen de 21ste plaats allround bemachtigen.

Knappe prestaties

De seniores turnden dan weer op zaterdag hun kwalificatie met een wedstrijd tegen toplanden als Australië, Canada, Japan en de Verenigde Staten. In de teamcompetitie met Margaux Daveloose uit Brugge eindigde Team Belgym op een zeer knappe tweede plaats na de USA en voor Canada. Aan de brug werd Margaux tweede.

Jade Vansteenkiste uit Sint-Eloois-Winkel werd derde aan de sprong. Jade en de Brugse Stacy Bertrandt turnden ook individueel en eindigden in het AA klassement op de achtste en negende plaats. Jade kwam op zondag ook nog in actie tijdens de toestelfinales en werd knap derde aan de vloer, met een score van 13.400 punten. Margaux Daveloose eindigde in de finale aan brug op de zevende plaats met 11.866 punten. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier