WDP Rollegem stunt in beker van België minivoetbal

Christof Decraene

WDP schakelde in de achtste finales leider Oudenaarde uit. Ook de prestatie van KBC Kortemark was knap, zij elimineerden bekerhouder Merelbeke.

Tot aan de rust liep de partij tussen Synergie Merelbeke en KBC Kortemark gelijkopgaand, maar uiteindelijk zorgden de West-Vlamingen na de pauze voor een ruim verschil. Het werd 3-8. Kortemark mag zich opmaken voor een West-Vlaams duel in de volgende ronde, daarin treft het Traiteur Neerhof Kortrijk. De Kortrijkzanen begonnen laks aan hun partij tegen tweedenationaler Oliver Boys Gent, maar trokken finaal toch het laken naar zich toe: 6-3.

WDP Rollegem, dat dit seizoen moet vechten voor het behoud in eerste nationale, zorgde voor dé stunt van deze bekerronde door competitieleider Domino Oudenaarde in eigen zaal te gaan uitschakelen. Aan de rust stond het 1-1, maar in de derde periode zorgde uitblinker en doelman Kenny Ramon voor het verschil. Hij bracht de bezoekers 2-5 voor en behoedde in de slotperiode, ondanks een stevig offensief van Oudenaarde, zijn team voor de nederlaag. Het werd 4-5.

Met MVC Desselgen en MVV Waregem waren nog twee West-Vlaamse clubs in deze bekerronde actief, maar zij konden zich niet plaatsen voor de volgende ronde. Derdeklasser Desselgem verloor met 9-8 van tweedenationaler Aalter terwijl MVV Waregem voor eigen volk het onderspit dolf tegen Hard Labeur Nazareth: 4-6. De Waregemnaren stonden in de slotperiode nog 4-3 voor, maar konden die voorsprong uiteindelijk niet behouden tegen het nummer vijf uit eerste nationale.

In de volgende ronde, die op 15 februari wordt afgewerkt, trekt Rollegem naar Nazareht A en is er het West-Vlaams duel tussen Kortemark en Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier