Waterpolo – KZK wordt tweede

Na een 15-6 overwinning tegen Gentse, is KZ Kortrijk over Doornik naar de tweede plaats gesprongen.

Vrijdagavond heeft leider Moeskroen in Doornik de Henegouwse derby gewonnen met het kleinste verschil 4-5 . In de slotminuut miste Samuel Gomez de kans op een gelijkspel . Bij het aanleggen voor een penalty ontglipte hem de bal . Volgens de lokalen na een linke trap van Nicolas Desmettre . Alleszins ongemerkt voor de overigens onberispelijke leiding . Zo is Moeskroen nu verzekerd van de 1e plaats na de reguliere competitie .

KZ Kortrijk , dat na de heen ronde slechts 5e stond , pakte nu ook de Gentse in met zware 15-6 cijfers en wipt over Doornik naar de 2e plaats . Gelukkig voor de Stroppen liep topscorer Thomas Delorge een geblokkeerde nek op bij de opwarming en lukte hij slechts 1 goaltje

Eeklo timmerde rustig aan een 15-8 zege tegen La Louvière om zijn 4e plaats veilig te stellen .

Antwerpen speelde met een halve juniorenploeg om Bergen partij te geven en er weg te komen met een 16-5 zege . En Mechelen zorgde voor het verschil tegen Brussels in de 4e periode met een kurkdroge 4-0 voor een 14-7 eindscore .

Volgend weekend volgt de slotdag van de reguliere competitie met als topaffiche Doornik-Kortrijk , de 2 ploegen die mekaar op 18 april terugvinden in de finale van de beker en de daaropvolgende weken in de 1e ronde van de play-offs om de landstitel .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.