Wat een fijn voetbalmenu!

© belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Alle West-Vlaamse profclubs staan voor een bijzonder interessant voetbalweekend. Dat begint al vanavond met Moeskroen-Club.

Het is misschien wel de laatste lakmoesproef voor de machine Club. Kan blauw-zwart zich vier dagen voor het glorieus CL-duel met PSG en zijn selectie van bijna 1 miljard euro opladen voor les Hurlus, samen 23 miljoen euro waard? Maar wel knap 8ste met een stevige organisatie. En het schrale Le Canonnier is op winderige en natte herfstavonden al meer dodelijk geweest voor topclubs. Als Clement zijn ploeg ook voor zo’n matchen kan opladen, kan Club in competitie nog maar weinig gebeuren, zeker?

Geldt ook voor Oostende, zaterdag: tegen degradatiekandidaat 1 Eupen eindelijk nog eens winnen en KVO kan al redelijk gerust zijn in een seizoen zonder degradatiezorgen.

Terwijl tegelijk morgen in het zuiden van de provincie alweer de ‘match van het jaar’ voor KVK en Essevee plaatsvindt. Zeer zeker een prestigeduel tussen twee ploegen die dit seizoen meer aan elkaar gewaagd zijn dan vorig: ‘Wie is nu de Ploeg van Texas…?’ Maar ook bijzonder interessant met het oog op PO1.

Indien Storck in zijn eerste werkweek nog maar de helft van zijn begeisterung kon overplanten op zijn jonge team, telt Cercle zondag 6 punten

Intussen zal zaterdag, midden tussen Oostende en Kortrijk, in Roeselare een belangrijk duel in 1B al zijn afgewerkt. SV kan en moet thuis tegen Union de eerste overwinning tegen OHL bevestigen, dan zijn Gretarsson en co helemaal vertrokken. Zés West-Vlaamse clubs in het profvoetbal, dat willen we toch allemaal?

En dan wordt het zondag nog spannender. Dan begint Cercle, laatste in 1A, tegen Charleroi aan de shocktherapie van dr. Storck. Zelden waren we bij een trainerswissel zo overtuigd, indien Storck in zijn eerste werkweek nog maar de helft van zijn begeisterung kon overplanten op zijn jonge team, telt Cercle zondag 6 punten.

En dan moet het groen-zwarte Jan Breydel op 48 uur worden omgebouwd tot een blauw-zwart Champions League paleis voor de komst van de Prinsen Mbappé, Cavani, Icardi… dinsdag. Jammer dat El Rey Neymar er niet zal bijzijn, maar wat een West-Vlaamse voetbalvijfdaagse!