Waregem degradeert, Kortrijk dwingt extra testwedstrijd af

Eersteklasser MVV Waregem 74 verloor zijn laatste wedstrijd in de play-downs bij Kassani Elsegem met 6-4 en degradeert na één seizoen terug naar tweede nationale.

De partij kende een rustig begin met weinig kansen. Elsegem, dat geen enkele mogelijkheid meer had op promotie, kwam kort voor rust op voorsprong, maar Koen Termote met een cornerbal en Jordy Vanhoucke met een strafschop brachten Waregem in de derde periode opnieuw langszij. Twee discutabele beslissingen van het arbitrale duo zorgden er in de laatste twintig minuten voor dat Elsegem onder impuls van een sterke Valentin Romont uitliep tot 5-2. Nadat Stijn Demeulenaere door een bos van benen scoorde en Koen Termote een tweede cornerbal omzette, was er nog even hoop bij Waregem, maar alweer Valentin Romont nam in de slotseconden alle spanning weg. MVV werd gewogen en duidelijk te licht bevonden voor het hoogste niveau.

Volgend seizoen krijgt Waregem in tweede nationale mogelijk het gezelschap van Traiteur Neerhof Kortrijk B. Op de slotspeeldag van de play-offs in derde nationale ging Kortrijk immers winnen bij Mini Melsen met ruime 2-7-cijfers. Omdat Melsen startte met drie bonuspunten en Kortrijk zijn drie wedstrijden won, eindigen zowel Melsen als Kortrijk met negen punten. Een extra testwedstrijd tussen beide teams op woensdag 22 mei om 21u30 moet de bijkomende stijger aanduiden. Met de overwinning van gisterenavond heeft Kortrijk alvast het mentale voordeel op zak.