Voorzitter Willem Dewilde in de bloemetjes gezet bij Volleybal Kerdavo Avelgem

Redactie KW

Zaterdag vierde Volleybalvereniging Kerdavo Avelgem het 20-jarige jubileum van voorzitter Willem Dewilde (64).

‘s Ochtends, na het jaarlijks traditioneel ontbijt met zijn vrouw Roos (64) en zijn kinderen, werd de voorzitter in een heuse limousine ‘ontvoerd’ naar Sporthal Ter Muncken, de thuishaven van Kerdavo.

Daar hij werd opgewacht door tal van jeugdspelers, getooid in het alom gekende donkerblauw truitje van Kerdavo. Ook vrienden, medewerkers en sympathisanten van de club, die hun voorzitter in de bloemetjes wilden zetten als dank voor alle geleverde inspanningen, waren talrijk aanwezig. Elk kind werd gevraagd een tekening -met volleybal als thema- voor Willem te maken. Willems kleinkinderen zorgden voor enkele enorme flessen bier en een T-shirt met ‘Mega-Willem’ als opschrift.

Warme, gedreven voorzitter

Voorzitter Willem Dewilde toonde zich bijzonder dankbaar en geëmotioneerd. Uiteraard weet hij zelf nog niet wat er hem de komende uren nog te wachten staat. De jubileumviering kwam er op initiatief van het bestuur van Kerdavo (een hechte groep vrienden, dixit Willem), dat de voorzitter op zijn beurt omschrijft als een warme, gedreven man die altijd de gulden middenweg weet te vinden tussen sportieve ambitie, dialoog en doortastend bestuur.

Kerdavo organiseert zaterdag ook een heuse volleybaldag, waarbij alle jeugdploegen een thuiswedstrijd kunnen afwerken, ter ere van de voorzitter. De apotheose volgt om 20u30, wanneer de ambitieuze eerste damesploeg (Kerdavo Avelgem A) het in haar eerste thuismatch van het seizoen opneemt tegen Sijos Menen A.

(JS/Foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier