Voor het tweede jaar op rij wordt de Izegemse kwarttriatlon afgelast

©FRANK MEURISSE FRANK MEURISSE
©FRANK MEURISSE FRANK MEURISSE
Wouter Vander Stricht

15 augustus was vroeger de vaste datum voor de Izegemse kwarttriatlon, maar blauwalgen noodzaakten de organisatoren om de wedstrijd vroeger op het jaar te organiseren. Het OLH Hemelvaart – dit jaar donderdag 13 mei – werd de nieuwe datum, maar voor het tweede jaar op rij wordt de wedstrijd geannuleerd.

Het bestuur van de Izegemse triatlonclub, EFC-JODA-ITC, stuurde zopas deze boodschap de wereld in. “Voor het tweede jaar op rij moeten we met spijt in het hart onze 30ste editie van de Argenta Triatlon Izegem Centrum, die gepland was op 13 mei 2021, en de EFC-JODA-ITC Zwemloop, die op 24 mei 2021 gepland stond, afgelasten. Rekening houdend met de huidige Covid-19 situatie, de daaraan gekoppelde regels en de toch nog steeds ongunstige cijfers lijkt het ons verstandig om de wedstrijd dus niet te laten doorgaan. Derde keer goede keer dan maar: donderdag 26 mei 2022 is de nieuwe datumu. We zijn als club enorm gemotiveerd en zetten nu al alles op alles om van onze 30ste Argenta Triatlon Izegem Centrum een succes te maken. We verzekeren jullie dat het een machtig triatlonfeest wordt voor zowel atleet, vrijwilliger als supporter.”

Ook geen zwemloop

Ook de zwemloop voor de jeugdatleten zal dus in 2021 van de kalender verdwijnen. Dat evenement wordt een dik jaar opgeschoven, tot Pinkstermaandag, 6 juni 2022. “Alle atleten die al ingeschreven waren voor de edities, Argenta Triatlon Izegem Centrum en/of EFC-JODA-ITC Zwemloop, van 2021 zullen in de komende weken hun inschrijvingsgeld terug gestort krijgen via onze federatie, Triatlon Vlaanderen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.