Volzette Torhoutse Verloren Kost Trail een groot succes

De start van de derde editie van de Verloren Kost Trail: dringen voor de beste plaatsen. © JS
Johan Sabbe

Zondagvoormiddag heeft loopclub Road Runners in Torhout met succes de derde Verloren Kost Trail georganiseerd. De start en aankomst hadden aan het clubhuis van tennisvereniging KTG Houtland plaats, achter het mooie domein De Warande. De toegestane limiet van 350 deelnemers was al enkele dagen op voorhand bereikt.

Hadden de eerste twee edities van de trail in drassige omstandigheden plaats, dan waren de weergoden de organisatoren dit keer gunstiger gezind. Droog winterweer, niemand die er zijn neus voor ophaalde.

Winnaars op elk van de drie afstanden

Op de langste afstand van 21 kilometer toonde Patrick Jonckheere zich de snelste in 1u.22’37”. Tweede werd de Torhoutse atleet Gert-Jan Joseph (1u.25’55”), derde Wim Coudron (1u.26’33”) en vierde nog een Torhoutenaar, Peter Gevaert (1u.27’37”). Voorts volgden Jan Lammens, Pascal Demaeght en Peter Lemaire.

Op de middellange afstand van 15 kilometer won Oostendenaar Benny Fischer in 1u.01’34”. Tweede was Bjorn Verpoorte (1u.01’59”) en derde Stefaan Jonckheere (1u.03’42”). Daarna volgden Luc Deketelaere, Filip Vansteelandt, Servaas Gryp en Kevin Gadeyne.

Op de korte afstand van 7 kilometer ten slotte was Stieven Galliaert uit Brugge de beste in 26’29”. Tweede werd Jelmer Debaeke (26’50’) en derde Tom Hoornaert (28’12”). Na hen kwamen Pieter Mattheus, eerste vrouw Charlotte Vanwalleghem, Vincent Bonte en Pieter Reynaert over de streep.

Samenwerking met tennisclub KTG Houtland

De Road Runners kijken met grote tevredenheid op hun derde trail terug. “We hadden het zien aankomen dat het evenement vooraf volzet zou zijn”, aldus secretaris Wilfried Vierstraete. “Het succes van dit soort trails blijft groot. Wat ons uiteraard plezier doet.”

Traditioneel nam voorzitter Herwig Reynaert de taak van microman op zich, een karweitje dat hij perfect vervulde. Samen met de rest van het bestuur toonde hij zich opgetogen over de medewerking van de plaatselijke tennisvereniging KTG Houtland, die haar moderne clubhuis met kleedkamers en douches ter beschikking stelde.

Op elk van de drie afstanden waren er waardebonnen voorzien voor de eerste drie heren en de eerste drie dames. Ook kreeg elke deelnemer na de finish een tas met waardevolle spullen mee naar huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier