Zilver voor de Red Dragons U19 op EJOF in Bakoe

De Young Red Dragons U19 hebben het zilver veroverd op het European Youth Olympic Festival in Bakoe zilver gehaald. Italië bleek wel iets sterker in de finale.


België schakelde gisteren topfavoriet Rusland uit, maar had daar wel vijf vermoeiende sets voor nodig, terwijl Italië Wit-Rusland iets makkelijker kon uitschakelen. Dat voordeel woog door in de eindstrijd. De Italianen namen in de eerste en tweede set een vroege voorsprong die gewaarborgd bleef tot het eind. Alleen in de derde set kon Italië pas aan het eind het verschil maken.

Zo eindigt Italië met goud en pakte België het zilver; Rusland vervolledigde het podium. België moest ook in de poulefase de meerdere erkennen in de Italianen, maar kon enkele weken geleden wel het WEVZA winnen tegen én in Italië. Het is en blijft een ongelooflijke prestatie dat onze landgenoten een medaille pakten op de prestigieuze toernooi.

Sets: 21-25; 21-25; 19-25

Mieke Moyaert: “Prachtprestatie”

Mieke Moyaert was een opgetogen bondscoach. “We mogen absoluut tevreden zijn met die zilveren medaille. Dit was echt een prachtprestatie waarbij we een zeer sterk Rusland konden uitschakelen.”

“In de finale was Italië even sterk, maar door de vijfsetter in onze benen, hadden we het moeilijker. Op het WEVZA kloppen we deze ploeg wel; daarbij wil ik zeker nog even onderstrepen dat we daar echt een topprestatie neerzetten. In het hol van de leeuw, nota bene.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.