“Zeker geen onhaalbare kaart”

Hermes wil de Europese trip professioneel benaderen, maar zal ongetwijfeld genieten van de natuur en het milde klimaat in Ponta Delgada, waar het momenteel een twintigtal graden is. © Getty Images/iStockphoto
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Voor de dames van Hermes Oostende komt er een zwaar drieluik aan. Zaterdag is er de thuismatch tegen Oudegem in de competitie en een week later de bekerpartij tegen Asterix Avo Beveren in de beker. Tussenin vliegt Hermes naar de Azoren voor de 1/16de finales van de Challenge Cup. Oostende speelt op verplaatsing in Ponta Delgada, de grootste stad in de Portugese eilandengroep.

Met VC Oudegem wacht de tweede in de stand, terwijl competitieleider Asterix een week later de tegenstander is in de halve finale van de beker. Bovendien kon Hermes het vertrouwen niet opkrikken, want bij staartploeg Jaraco As werd vorig weekend verrassend met 3-2 verloren. “Eigenlijk was onze laatste degelijke match tegen Gent op 18 november, maar helaas was het vaak te wisselvallig“, beseft coach Frederik De Veylder. “Er zijn enkele pijnpunten in de ploeg die we moeilijk kunnen oplossen. We zullen onze zwaktes beter moeten wegstoppen en de sterktes optimaal uitspelen. Ik geloof wel dat het allemaal op zijn pootjes terecht zal komen.”

Uitdagende periode

“Het klopt overigens dat er nu een uitdagende periode aankomt, maar het is ook mooi dat we die mogen beleven”, vindt de coach. “We zouden vooraf getekend hebben voor de halve finale in de beker, al hopen we nu natuurlijk wel te winnen, en ook die Europese trip is natuurlijk een moment om te koesteren. Uit de beelden blijkt dat Ponta Delgada zeker geen onhaalbare kaart is, we hebben een reële kans om er iets te rapen. Ze beschikken wel over enkele Braziliaanse speelsters, maar dat wil niet per se heel veel zeggen. Wij benaderen het natuurlijk professioneel en niet als plezierreisje, maar het is mooi meegenomen dat we in een warmer klimaat terecht komen.”

Met 37 naar de Azoren

De Oostendse delegatie vertrekt dinsdagmorgen vroeg – de vlucht richting tussenstation Lissabon vertrekt om 6.15 uur in Zaventem – en arriveert terug in België op donderdagavond omstreeks 23 uur. Enkel voorzitter Philippe Develter, ondervoorzitter Eric Thirry en drie ereleden vertrekken al een dag eerder. “We gaan vroeger ter plaatse om al enkele zaken te regelen”, aldus de voorzitter. “In totaal gaan we met 37 personen, waarbij 13 speelsters, trainers en staff en een twintigtal supporters. Iedereen logeert er in het São Miguel Park Hotel op tien minuten wandelen van de sporthal. Er is nog geen programma uitgestippeld voor de medereizigers, maar we hopen ter plaatse wel iets te kunnen vastleggen.”

Woensdag 13 december om 20.30 uur: CK Ponta Delgada – Hermes Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier