Zege voor Marke-Webis bij Genk

Redactie KW

Marke-Webis heeft een goede zaak gedaan door te gaan winnen bij Genk. Het werd een makkelijke 0-3-zege met 12-25, 19-25 en 19-25 als setstanden.

De groenhemden startten als een orkaan aan de wedstrijd en liepen direct 2-6 uit. Omdat het tactisch plaatje helemaal klopte bij MWB kreeg Genk het zeer lastig. De Limburgse libero ging vaak onderuit bij de kanonslagen aan de servicelijn en na de 10-18 kon Genk maar twee punten meer scoren. Marke-Webis kwam nu blokkerend ook stevig voor de dag.

Tweede set

Marke ging gewoon verder op dat elan in de tweede beurt en bij 11-15 zat er alweer een bonus van vier punten in de broekzak. Bij 16-22 lag de wedstrijd meer dan twintig minuten stil omwille van een computerstoring. Niet de eerste keer dat ze daar bij Marke-Webis het slachtoffer van zijn. De pauze haalde de bezoekers uit het ritme en het niveau zakte zienderogen. Gelukkig voor de West-Vlamingen scoorde Coussens de belangrijke punten.

Derde set

Genk putte moed uit het einde van de tweede set en maakte het MWB knap lastig in set drie. De Limburgers kwamen zelfs 11-9 voor. Maar dan kwam de mentale weerbaarheid van de fusieploeg weer naar boven. Onder leiding van een uitstekend verdedigende Jelle Nagels en een onstuitbare Coussens zette Marke-Webis de achtervolging in. Met succes: Coussens maakte een mooie reeks aan de opslag en aanvallend was hij nog steeds niet af te stoppen. Na de 18-20 kwam Genk er helemaal niet meer aan te pas. Knappe collectieve prestatie van Marke-Webis dat een verraderlijke verplaatsing tot een goed eind bracht.

Volgende week zondag spelen de jongens van Kris Tanghe nog eens in eigen zaal. Ze ontvangen dan middenmoter Noorderkempen, de ploeg die vroeger als Vosselaar door het leven ging.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier