Young Yellow Tigers stranden in halve finale van het EK volleybal

De Belgische meisjes zijn er in het Bulgaarse Plovdiv niet in geslaagd de finale van het Europees Kampioenschap volleybal voor -18-jarigen te bereiken. In de halve finale was Servië in vier sets te sterk voor de jonge Yellow Tigers. Morgen spelen ze om het brons.

Fien Callens, uit Dentergem en speelster bij Hermes Oostende, is coach van de U18 Belgische damesvolleybalploeg. © Chantal De Troch

Op het EK volleybal voor vrouwen onder de 18 jaar moest de Belgische ploeg na vier spannende sets de duimen leggen tegen Servië. Daarmee zijn de meisjes er niet in geslaagd in de voetsporen te treden van de Golden Girls, die in Rotterdam goud behaalden. De jonge Yellow Tigers onder leiding van coach Fien Callens, afkomstig uit Dentergem en zelf nog actief bij Hermes Oostende in de Liga A, verloren met 3-1. Setstanden: Servië – België, 25-22, 17-25, 25-17 en 25-22.

Morgen spelen de Belgische meisjes wel nog om de bronzen medaille. Daarin komen ze uit tegen de verliezer van de partij tussen Rusland en Turkije. Bij de -18 van de Belgische vrouwenvolleybalploeg spelen nog twee West-Vlaamse dames. Manon Stragier en Laure Flaument zijn allebei afkomstig uit Wevelgem.

(MC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.