Young Yellow Tigers naar halve finales na winst tegen gastland Bulgarije

Dankzij een 3-1 overwinning tegen Bulgarije hebben de Belgian Young Yellow Tigers zich geplaatst voor de halve finales op het EK U18. Zaterdag nemen de meisjes het op tegen de winnaar van groep 1, Servië.

Foto Facebook / Manon Stragier

De Belgische meisjesploeg, die met Laure Flament en Manon Stragier over twee speelsters uit Wevelgem beschikt, is bezig aan een mooie reeks in Bulgarije. Na winst tegen Nederland (3-0), Polen (3-1) en Tsjechië (3-2), en tussendoor één nederlaag tegen Turkije (3-1), stonden de jonge Yellow Tigers op een mooie tweede plaats met acht punten.

Gisteren verzekerden de meisjes zich van hun tweede plaats na winst tegen gastland Bulgarije. De eerste twee sets eindigden op 17-25 en 12-25. In set drie bood Bulgarije nog wat weerwerk en haalden ze het met 25-23, maar in de laatste set konden de jonge Yellow Tigers hun halve finale tegen Servië veiligstellen: 7-25. Vrijdag genieten de meisjes van een rustdag. Die zal meer dan nodig zijn om zaterdag Servië te bekampen, dat leider werd in groep 1. Doordat ze minstens op plaats vier zullen eindigen, zijn de Young Yellow Tigers ook meteen geplaatst voor het WK jeugd in Peru in augustus.

Fien Callens: We zullen onze huid duur verkopen tegen Servië

België overtuigde, maar had wel vier sets nodig om de klus te klaren. “In de derde set kwam er overwinningsangst in het team,” verklaart Fien Callens, coach van de Young Yellow Tigers. “Ook de vervangingen hielpen niet, wat er op wijst dat er even twijfel in het team zat.”

“Ik ben blij dat we ons in de vierde set snel herpakten. Zeker was ik wel pas helemaal toen Charlotte Coppin aan haar opslagreeks begon. Toen we de kaap van de 20 namen, kon ik pas echt genieten.”

“Want dit is echt een ongelooflijke prestatie. Wat de groep gepresteerd heeft, is fenomenaal. Maar dit doet ook deugd omdat het mijn eerste internationale toernooi is als hoofdcoach. Deze groep is enorm gegroeid in de voorbije jaren en ik ben echt fier op mijn meisjes. Door hen ben ik ook geëvolueerd: als coach, als speler èn als mens.”

Hoe groot de vreugde ook is, Callens kijkt toch al vooruit. “Nu nemen we heel even rust, maar morgen gaan we er vol tegen aan. Tegen Servië moet misschien niks, maar we gaan het niet cadeau geven. We gaan hen tonen dat we verdiend in de halve finale zitten. We zullen wel zien waar we uitkomen, maar zullen onze huid duur verkopen.”

>> Eindstanden in beide reeksen:

Groep 1: 1. Servië 15 op 15, 2. Rusland 11, 3. Italië 10, 4. Duitsland 6, 5. Griekenland 3, 6. Slovenië 0.

Groep 2: 1. Turkije 14 op 15, 2. BELGIE 11, 3. Polen 10, 4. Tsjechië 6, 5. Nederland 3, 6. Bulgarije 1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.