Young Red Dragons kwalificeren zich met stuntzeges voor het EK

© CEV
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

In het Italiaanse Marsicovetere hebben de Young Red Dragons voor een stunt gezorgd. De nationale U18-volleybalploeg, onder leiding van coach Mieke Moyaert uit Zwevezele en met drie spelers uit Roeselare, klopte toplanden zoals Frankrijk en Italië en is zo rechtstreeks geplaatst voor het EK komende zomer.

Maar liefst vier streekgenoten maken deel uit van de Young Red Dragons. Eerst en vooral coach Mieke Moyaert uit Zwevezele, die intussen al heel wat generaties succesvol naar het EK wist te loodsen. Daarnaast zijn er ook drie Roeselaarse spelers bij de jeugdselectie actief: spelverdeler Robbe Ponseele (17), middenman Mauro Lips (16) en receptie-hoekaanvaller Jasper Maerten (17).

Loodzware opdracht

Zij stonden in Marsicovetere voor een loodzware opdracht. Hoewel de Belgische selectie eerder al bewees over heel wat talent te beschikken, blijven landen zoals Frankrijk en Italië echte kleppers.

De Belgische U18 begon echter uitstekend aan het tornooi met eenvoudige zeges tegen Spanje en Portugal. In de poulefase bleek Frankrijk met 3-0 te sterk.

Stuntzeges

Die nederlaag leverde de Young Red Dragons een erg lastige loting op, tegen thuisland Italië. Dankzij een uitstekende teamgeest werd er echter een stunt gerealiseerd. Italië werd met 1-3 geklopt en zo kwam er in de finale een herkansing tegen Frankrijk.

Het goede gevoel uit de halve finale werd daarin helemaal voortgezet en ook Frankrijk ging met 1-3 voor de bijl. Een onverhoopte tornooiwinst, waardoor de Young Red Dragons nu al zeker zijn van deelname aan het EK, dat in juli plaatsvindt in Georgië.

Dat de volledige spelersgroep na de tornooiwinst in quarantaine moest na enkele positieve coronagevallen was hoogstens een kleine domper op de feestvreugde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.