https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Yentl Bille kan terugblikken op uitstekend seizoen met Menen

Redactie KW

Voor Decospan VT Menen eindigde de reguliere competitie ondanks een derde plaats met een valse noot door het 3-0-verlies tegen de B-ploeg van Knack Roeselare. Toch kijkt libero Yentl Bille vol vertrouwen uit naar de play-offs die op 27 februari starten. “Ik hoop dat ik ook dan weer een belangrijke schakel kan zijn.”

Yentl Bille kon zelf niet in actie komen in Roeselare omwille van een scheurtje in de adductoren. De libero zag zijn ploeg helemaal ten onder gaan tegen een gelegenheidsploeg van Knack. “We moeten daar niet te zwaar aan tillen”, zegt Yentl. “De aanloop naar de match was niet ideaal, omdat er lang twijfel was over het al dan niet doorgaan van de derby. We wisten bovendien niet wie zou spelen bij Roeselare, waardoor het een tactisch moeilijke voorbereiding werd. Vergeet ook niet dat ook wij verzwakt aan de opslag kwamen door de afwezigheid van enkele spelers.”

Menen heeft nu een maand de tijd om toe te leven naar de play-offs. “Misschien is het wel een voordeel dat we zo’n lange voorbereiding hebben”, denkt Yentl. “Op die manier kunnen we hopen dat we tegen de eerste match over een volledig fitte kern beschikken. Ondertussen werken we wel wat oefenwedstrijden af tegen Leuven en Gent. Ook zij hebben een lange periode van inactiviteit.”

Leuven of Aalst

In de nacompetitie met de beste vier ploegen treft Menen de buren uit Roeselare, Maaseik en Leuven of Aalst. “We hebben bewezen dat we zowel Leuven als Aalst de baas kunnen”, aldus de libero. “De Vlaams-Brabanders spelen technisch volleybal en dwingen de tegenstander graag in de fout en ook in hun zaal is het niet makkelijk spelen.”

“De afstraffing bij Roeselare? Ook bij ons waren spelers afwezig”

“Misschien dat ik daarom een kleine voorkeur heb voor het fysieke spel van de Oost-Vlamingen in hun grotere sporthal. Het wordt voor ons belangrijk om een goede start te nemen en soms een stuntje te forceren. Dan zien we wel waar het schip strandt. We toonden al dat we op de derde plaats kunnen eindigen en willen straks minstens even goed proberen te doen.”

Meer vertrouwen

Yentl Bille, de sfeermaker binnen het team van Decospan VT Menen, met een spectaculaire redding.©Maxime Petit
Yentl Bille, de sfeermaker binnen het team van Decospan VT Menen, met een spectaculaire redding.©Maxime Petit

Bille heeft een belangrijk aandeel in het succes van de grensploeg. “Tegen de verwachtingen in speelde ik bijna alle matchen”, aldus Yentl. “Lowie Stuer verhuisde door verschillende factoren naar de hoekpositie, waardoor ik mijn kans kreeg en ook greep. Ik heb dit seizoen gewoon veel meer vertrouwen en heb ook veel geleerd uit vorig jaar. Het feit dat er zonder publiek gespeeld wordt, heeft misschien ook wel in mijn voordeel gespeeld, want ik ervaar nu minder druk van buitenaf. Over mijn rol in de play-offs is het nog koffiedik kijken. Als alle spelers weer inzetbaar zijn, verhuis ik misschien weer naar de bank. Natuurlijk wil je als topsporter zoveel mogelijk spelen, maar als de trainer oordeelt dat hij met andere pionnen over een sterkere ploeg beschikt, dan leg ik mij daarbij neer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten