Yellow Tigers zijn niet opgewassen tegen olympisch kampioen China

© VDB
Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 19) zijn woensdag in de Nations League onderuitgegaan tegen China (FIVB 2). De olympische kampioen haalde het voor eigen publiek in Macau met 3-0. De setstanden na 1 uur en 17 minuten waren 25-16, 25-20 en 25-14.

De Yellow Tigers konden in China (FIVB 2) niet stunten tegen het gastland op de Volleyball Nations League.

De Chinese vrouwen klopten dinsdag vlot Thailand en ook vandaag, woensdag, konden ze zonder setverlies het eigen publiek verwennen. België kon alleen in de tweede set het verschil beperken, maar in de aanvangs- en slotset toonde China waarom het Olympisch kampioen is. De Chinezen traden dan ook aan met een sterrenensemble waar bijna iedereen boven de 1,90 meter uittorende. Die fysieke overmacht benutten de Aziaten ook door hun goede bloks.

Donderdag eindigt de tweede VNL-week in China met een duel tegen Thailand (FIVB 14). De Thai klopten vandaag nog Zuid-Korea en willen afstand nemen in de rangschikking van ons nationaal vrouwenteam.

Sets: 16-25; 20-25; 14-25

België: Grobelna 14, Janssens 9, Herbots 4, Sobolska 3, I. Van De Vyver 1, Van Gestel; libero: Guilliams en Valkenborg. Kwamen in: Strumilo 6, Van Avermaet 1, J. Van De Vyver, Goliat, Stragier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier