Gert Vande Broek gooide opnieuw de namen in de ploeg die de voorbije weken voor mooie resultaten zorgden over de hele wereld en dat loonde onmiddellijk in de eerste set. Maar dat beide "challengers" aan elkaar gewaagd waren, bleek al snel in de volgende sets.

Eerst kwam de Dominicaanse Republiek langszij, daarna nam België weer over. Alleen in de vierde set was het Domicaanse overwicht groter, maar op dat moment had België zich al van een punt verzekerd. Een tiebreak zou dus moeten beslissen welke van beide ploegen de beste zaak deed. En de Midden-Amerikanen trokken de goede lijn van de vierde set in eerste instantie ook door. Maar dat betekende allerminst dat de strijd gestreden was. België knokte en nam zelfs even de bovenhand om nadien zij aan zij naar de beslissing te gaan. In het uiterste slot toonde de nummer tien van de wereld zich net iets koelbloediger.

Volgende week start de laatste rechte lijn van deze competitie met toplanden. Daarvoor trekt België naar Ankara om Turkije (FIVB 12), Italië (FIVB 8) en Brazilië (FIVB 4) partij te geven. Dat wordt geen gemakkelijke klus aangezien dit de huidige top drie van de Volleyball Nations League is.

Sets: 25-21; 22-25; 25-21; 14-25; 11-15

België: Grobelna 19, Herbots 18, Van Gestel 15, Janssens 15, Lemmens 2, I. Van De Vyver 2; libero: Guilliams en Valkenborg. Kwamen in: Sobolska 2, Goliat 1, J. Van De Vyver

Gert Vande Broek gooide opnieuw de namen in de ploeg die de voorbije weken voor mooie resultaten zorgden over de hele wereld en dat loonde onmiddellijk in de eerste set. Maar dat beide "challengers" aan elkaar gewaagd waren, bleek al snel in de volgende sets.Eerst kwam de Dominicaanse Republiek langszij, daarna nam België weer over. Alleen in de vierde set was het Domicaanse overwicht groter, maar op dat moment had België zich al van een punt verzekerd. Een tiebreak zou dus moeten beslissen welke van beide ploegen de beste zaak deed. En de Midden-Amerikanen trokken de goede lijn van de vierde set in eerste instantie ook door. Maar dat betekende allerminst dat de strijd gestreden was. België knokte en nam zelfs even de bovenhand om nadien zij aan zij naar de beslissing te gaan. In het uiterste slot toonde de nummer tien van de wereld zich net iets koelbloediger.Volgende week start de laatste rechte lijn van deze competitie met toplanden. Daarvoor trekt België naar Ankara om Turkije (FIVB 12), Italië (FIVB 8) en Brazilië (FIVB 4) partij te geven. Dat wordt geen gemakkelijke klus aangezien dit de huidige top drie van de Volleyball Nations League is.