Yellow Tigers verliezen van China in Montreux

© BELGA
Redactie KW

Hoewel de Yellow Tigers zich in hun tweede wedstrijd op de Montreux Volley Masters knap verweerden tegen China, waren ze niet opgewassen tegen de Chinese power en efficiëntie.

Door deze zege zijn de Chinezen zeker van een plaats in de halve finale. De Belgische vrouwen kunnen daar ook nog bij geraken mits winst morgen tegen Brazilië.

Coach Gert vande Broek opteerde in zijn basisopstelling voor Britt Ruysschaert als libero en koos verder voor de andere zes basisspeelsters die Turkije klopten op de eerste dag van de Montreux Volley Masters. Via een sterke Lise Van Hecke en het doorzicht en de kracht van Charlotte Leys bleef de strijd in de eerste set evenwichtig tot 16-17. Enkele Belgische foutjes zetten de Chinezen op weg naar setwinst, maar dat was zonder een blok van Freya Aelbrecht en twee punten op rij van Laura Heyrman gerekend. Maar een outbal van Van Hecke was er te veel aan.

Via de opslagdruk van Van Hecke en punten van Aelbrecht en Leys bleven de Yellow Tigers stand houden tot 9-10. Maar dan sloegen de Chinese vrouwen krachtig toe: een hoger tempo, sterke opslagen en krachtige punten dwongen de Belgen in de fout en bij 12-18 was de kloof onoverbrugbaar geworden.

Tot 15-13 zag het ernaar uit dat onze landgenoten toch nog een setwinst uit de brand zouden slepen, Tot 19-20 bleef die droom bewaard, maar enkele jeugdzondes, misverstandjes en andere fouten bij de Belgen, bezorgden het efficiënte China nog een gemakkelijke derde setwinst.

Morgen om 16u30 spelen de Yellow Tigers voor een plaats in de halve finales.

Speelden voor België: Herbots 1, Van Hecke 21, Van de Vyver 1, Aelbrecht 12, Leys 6, Heyrman 8, libero: Ruysschaert. Kwamen in: Courtois, Van Gestel 1, Strumilo, Biebauw 1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.