De wedstrijd was nochtans niet goed gestart voor de Belgen. Twee vlotte deelwinsten leken de Zuid-Amerikanen te doen freewheelen naar de zege. De Brazilianen stonden immers ook knap op de tweede plaats in de Volleyball Nations League met tien zeges uit twaalf wedstrijden. In de vierde set kantelde de wedstrijd en mengde België zich in de debatten, door de impulsen van topscorer Herbots.

Ook wie dacht dat Brazilië het gaspedaal terug makkelijk zou kunnen induwen na de verloren derde set, kwam bedrogen uit. De Yellow Tigers vochten dapper en moest de vierde set pas in het slot met het kleinste verschil aan de Braziliaanse vrouwen laten. Laure Flament uit Wevelgem viel opnieuw in.

Woensdag volgt opnieuw een lastige klus tegen thuisland Italië (FIVB 7). De Italianen zullen zich niet alleen willen tonen voor het eigen publiek, maar knokken ook nog voor een plaats in de Final 6.

(Belga/MF)

Setstanden: 25-15; 25-14; 25-21; 23-25

België: Van de Vyver (3), Van Gestel (11), Van Avermaet (2), Goilat (11), Herbots (21), Janssens (7). Libero: Guilliams en Neyt. Kwamen in: Lemmens (4), Strumilo, Flament.

De wedstrijd was nochtans niet goed gestart voor de Belgen. Twee vlotte deelwinsten leken de Zuid-Amerikanen te doen freewheelen naar de zege. De Brazilianen stonden immers ook knap op de tweede plaats in de Volleyball Nations League met tien zeges uit twaalf wedstrijden. In de vierde set kantelde de wedstrijd en mengde België zich in de debatten, door de impulsen van topscorer Herbots. Ook wie dacht dat Brazilië het gaspedaal terug makkelijk zou kunnen induwen na de verloren derde set, kwam bedrogen uit. De Yellow Tigers vochten dapper en moest de vierde set pas in het slot met het kleinste verschil aan de Braziliaanse vrouwen laten. Laure Flament uit Wevelgem viel opnieuw in.Woensdag volgt opnieuw een lastige klus tegen thuisland Italië (FIVB 7). De Italianen zullen zich niet alleen willen tonen voor het eigen publiek, maar knokken ook nog voor een plaats in de Final 6.(Belga/MF)