Yellow Tigers verliezen oefenduel tegen Polen

De Belgische volleyvrouwen hebben donderdag in het Russische Kaliningrad hun tweede wedstrijd op het vriendschappelijke vierlandentoernooi, de Governer Cup, verloren. Polen was met 3-0 (26-24, 25-21 en 25-20) te sterk. De Wevelgemse Manon Stragier viel in.

Bondscoach Gert Vande Broek. © TopVolley Belgium

Eerder verloren de Tigers al van gastland Rusland met 3-1. Vrijdagnamiddag staat het laatste duel op het programma, tegen Duitsland. De Belgische volleybalvrouwen bereiden zich voor op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië. Daar zijn Kenia, Nederland en gastland Italië de tegenstanders. Nadien volgt al snel het EK (23 augustus-8 september).

Daar werd een groep geloot met Polen, Italië, Oekraïne, Portugal en Slovenië. De Tigers werken hun eerste ronde van het EK af in het Poolse Lodz. Voor de eerste keer nemen 24 landen aan het Europees kampioenschap deel, dat georganiseerd wordt in Turkije, Polen, Slovakije en Hongarije.

Sets: 24-26; 21-25; 20-25

België: I Van de Vyver, Herbots, Van Gestel, Sobolska, Janssens, Grobelna. Libero’s: Guilliams, Valkenborg. Kwamen in: Goliat, Strumilo, Stragier, Van Sas

Polen: Wolosz, Grajber, Stysiak, Efimienko, Alagierska, Smarzek en libero’s: Stenzl en Maj.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.