Yellow Tigers verliezen oefenduel tegen Nederland

Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen hebben dinsdag in het Nederlandse Almelo een oefeninterland met 3-0 verloren van Nederland. De setstanden waren 25-13, 25-22 en 25-19.

Een goeie service van Ilka Van de Vyver leek een goeie start op te leveren, maar vooral power en hoogte van Buijs en Sloetjes gaven Nederland voorsprong. Door servicedruk en twee opeenvolgende foutjes van Courtois liep Nederland uit tot 16-7. Set voorbij: 25-13.

Met stabiele receptie speelden de Yellow Tigers wel mee tegen het aanvalsgeweld van Nederland in set 2. Charlotte Leys serveerde België op voorsprong, maar het bleef allemaal moeilijk. Killblocks van Rousseaux en Heyrman hielden België in de race. Maar De Kruijf trok Oranje uiteindelijk toch weer over de streep.

Snelle kloof van Nederland in de derde set: 8-4, en die kregen de Belgen niet gedicht. Ook via de invalbeurten van Van Gestel, Biebauw en Vandesteene niet.

De coaches hadden vooraf afgesproken minstens 4 sets te spelen. Wat slordigheden leidden tot acht punten achterstand. Op enthousiasme en vechtlust én met goeie serves van Biebauw en Van Gestel sloop België dichterbij, maar de kloof was te groot: 25-23 in bijgevoegde set.

België speelde met Van de Vyver 1, Aelbrecht 3, Van Hecke 14, Rousseaux 10, Heyrman 6, Leys 7. Libero: Courtois. Kwamen in: Vandesteene 1, Van Gestel, Biebauw, Lemmens.

In groep B in Turkije

De Yellow Tigers oefenen woensdag opnieuw tegen Oranje in Almelo. Het team van bondscoach Gert Vande Broek bereidt zich momenteel voor op het Europese olympische kwalificatietornooi. De Belgische vrouwen spelen in de Turkse hoofdstad Ankara in groep B tegen achtereenvolgens Polen (5/01), Italië (6/01) en Europees kampioen Rusland (7/01). Op 2 januari vertrekt de selectie naar Ankara.

In poule A nemen Turkije, Nederland, Duitsland en Kroatië het tegen elkaar op. De eerste twee van elke groep spelen de halve finales. De finalisten spelen om een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. De verliezende finalist en de winnaar van de troosting mogen zich via een mondiaal kwalificatietoernooi (mei/juni) alsnog proberen te plaatsen.

(MC/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.