Mits wat meeval konden de Italiaanse vrouwen de competitieformule van de Volleyball Nations League nog als nummer één afsluiten. Daarvoor pakte het best wel de drie punten tegen België. Het zou een comfortabele positie zijn om de Final 6 aan te vatten.

Na de eerste set leek alvast dat de Zuid-Europeanen geen moeite zouden verspillen aan België, maar in de tweede set vochten onze nationale vrouwen terug en brachten ze de stand terug in evenwicht. Italië reageerde niet aangeslagen en liep opnieuw vlot uit naar een zeker punt met een tweede ruime deelwinst. Maar de stugge Yellow Tigers gaven niet op. Integendeel, Italië kreeg een koekje van eigen deeg door een ongeziene 25-14. Een tiebreak zou dus een winnaar aanduiden na een schommelende wedstrijd en daarin namen de Belgische vrouwen onmiddellijk het voortouw: 3-0 werd 10-5 en zo werd de laatste stunt van de campagne een feit.

Na vijftien intense wedstrijd tegen de wereldtop, klokt België af op een ongelooflijke zevende plaats met acht overwinningen. Het eindigt zo net buiten de top zes, maar natuurlijk was deze competitie een échte triomftocht voor het jonge team van Gert Vande Broek met uitschieters tegen toppers als Rusland, Servië, Nederland, Turkije en nu Italië. Het lijkt allemaal wat surreëel. Het doel bij aanvang was immers het behoud en dat werd met glans behaald. Challenger Polen haalde de Final 6, maar de Dominicaanse Republiek en Bulgarije bleven onder onze nationale trots.

Sets: 12-25; 25-20; 16-25; 25-14; 15-10

België: Herbots 17, Van Gestel 9, Sobolska 9, Grobelna 6, Janssens 4, I. Van De Vyver; libero: Guilliams en Valkenborg. Kwamen in: Van Avermaet 8, Van Sas 3, Stragier 1, Rampelberg

Mits wat meeval konden de Italiaanse vrouwen de competitieformule van de Volleyball Nations League nog als nummer één afsluiten. Daarvoor pakte het best wel de drie punten tegen België. Het zou een comfortabele positie zijn om de Final 6 aan te vatten.Na de eerste set leek alvast dat de Zuid-Europeanen geen moeite zouden verspillen aan België, maar in de tweede set vochten onze nationale vrouwen terug en brachten ze de stand terug in evenwicht. Italië reageerde niet aangeslagen en liep opnieuw vlot uit naar een zeker punt met een tweede ruime deelwinst. Maar de stugge Yellow Tigers gaven niet op. Integendeel, Italië kreeg een koekje van eigen deeg door een ongeziene 25-14. Een tiebreak zou dus een winnaar aanduiden na een schommelende wedstrijd en daarin namen de Belgische vrouwen onmiddellijk het voortouw: 3-0 werd 10-5 en zo werd de laatste stunt van de campagne een feit.Na vijftien intense wedstrijd tegen de wereldtop, klokt België af op een ongelooflijke zevende plaats met acht overwinningen. Het eindigt zo net buiten de top zes, maar natuurlijk was deze competitie een échte triomftocht voor het jonge team van Gert Vande Broek met uitschieters tegen toppers als Rusland, Servië, Nederland, Turkije en nu Italië. Het lijkt allemaal wat surreëel. Het doel bij aanvang was immers het behoud en dat werd met glans behaald. Challenger Polen haalde de Final 6, maar de Dominicaanse Republiek en Bulgarije bleven onder onze nationale trots.