De nationale volleybaldames blazen van 11 tot 17 september verzamelen in Brugge. In de sporthal van Sport Vlaanderen Brugge en de aanpalende Sportinnovatiecampus leggen ze de laatste hand aan hun voorbereiding op het EK. Op zaterdag 16 september kan iedereen kennismaken met de Yellow Tigers tijdens een fandag, waarbij jongeren en lesgevers kennis kunnen maken met SmashVolley, een laagdrempelige variant van volleybal. 's Avonds staat een vriendschappelijke interland tussen de Yellow Tigers en Duitsland op het programma.

Brugge Volleybalstad

"Met achttien erkende volleybalverenigingen en daarnaast heel wat informele ploegjes leeft de volleybalsport in Brugge", zegt burgemeester Renaat Landuyt. "Het is een eer om de nationale volleybaldames te mogen verwelkomen in onze stad. We koppelen topsport graag aan breedtesport en proberen via dit evenement, en daarna via de uitrol van het concept SmashVolley, de jeugd en de lokale volleybalverenigingen zo veel mogelijk te betrekken."

"We zijn verheugd dat de Stad Brugge en Sport Vlaanderen Brugge het volleybal én onze Yellow Tigers verwelkomen. Het is de ambitie van de federatie om volleybal populairder te maken in grote steden zoals Brugge. We zijn er dan ook van overtuigd dat dit event de start is van een sterk partnership met vele toekomstmogelijkheden" Geert De Dobbeleer , Algemeen directeur Volley Vlaanderen.

De fandag en interland zijn een samenwerking tussen Volley Vlaanderen, de Stad Brugge, Sport Vlaanderen Brugge en de Sportinnovatiecampus. Meer details worden later bekendgemaakt.

De nationale volleybaldames blazen van 11 tot 17 september verzamelen in Brugge. In de sporthal van Sport Vlaanderen Brugge en de aanpalende Sportinnovatiecampus leggen ze de laatste hand aan hun voorbereiding op het EK. Op zaterdag 16 september kan iedereen kennismaken met de Yellow Tigers tijdens een fandag, waarbij jongeren en lesgevers kennis kunnen maken met SmashVolley, een laagdrempelige variant van volleybal. 's Avonds staat een vriendschappelijke interland tussen de Yellow Tigers en Duitsland op het programma."Met achttien erkende volleybalverenigingen en daarnaast heel wat informele ploegjes leeft de volleybalsport in Brugge", zegt burgemeester Renaat Landuyt. "Het is een eer om de nationale volleybaldames te mogen verwelkomen in onze stad. We koppelen topsport graag aan breedtesport en proberen via dit evenement, en daarna via de uitrol van het concept SmashVolley, de jeugd en de lokale volleybalverenigingen zo veel mogelijk te betrekken.""We zijn verheugd dat de Stad Brugge en Sport Vlaanderen Brugge het volleybal én onze Yellow Tigers verwelkomen. Het is de ambitie van de federatie om volleybal populairder te maken in grote steden zoals Brugge. We zijn er dan ook van overtuigd dat dit event de start is van een sterk partnership met vele toekomstmogelijkheden" Geert De Dobbeleer , Algemeen directeur Volley Vlaanderen.De fandag en interland zijn een samenwerking tussen Volley Vlaanderen, de Stad Brugge, Sport Vlaanderen Brugge en de Sportinnovatiecampus. Meer details worden later bekendgemaakt.