Naast deze wedstrijd, die de hoofdbrok van de avond wordt, stelde de algemene directeur Geert De Dobbeleer het volledige programma voor. "We hebben er ook voor gekozen om een fandag te organiseren met tal van activiteiten" klinkt het. "Met ruim 50.000 actieve volleyballers, waarvan 70 % dames, is onze sport de populairste indoorsport van Vlaanderen. Er wordt onder meer een signeersessie met de ploeg voorzien en bondscoach Gert Vande Broek zal er een clinic 'Performance Profinling' verzorgen waar iedere geïnteresseerde zich kan inschrijven via onze website. Omstreeks 16 uur er dan een smash-volley sessie voor de allerjongsten."

Bondscoach Vande Broek benadrukte het belang van deze fandag en interland op sportief en maatschappelijk vlak. "Brugge wordt onze laatste stap in de voorbereiding op het komende EK in Azerbeidzjan eind deze maand waar we het niet onder de markt zullen hebben" stelt hij. "We werden ingedeeld in een groep met Nederland, Tsjechië en Servië en dat is geen cadeau. Nederland en Servië zijn podiumkandidaten maar onze ambitie blijft toch om tot de laatste acht te behoren en zo onze zesde plaats in Europa de consolideren."

"Het tweede luik van deze fandag is maatschappelijk. De ploegsporten maken dit jaar furore in België en wij willen zeker niet achterblijven, zeker na de uppercut die we ontvingen in Amsterdam na onze uitschakeling voor het jongste WK. We willen met het nationale team de ambassadeurs van onze sport blijven" besluit hij strijdvaardig.

In de selectie van de Yellow Tigers zit één West-Vlaamse speelster: Charlotte Leys uit Poperinge. Zij kijkt voornamelijk al uit naar de wedstrijd van zaterdag. "Ik en mijn ploeggenoten hebben er heel veel zin in om nog eens in West-Vlaanderen aan te treden. Als West-Vlaamse zal ik natuurlijk onze eer proberen hoog te houden" lacht ze. "Iedereen van de ploeg vindt het contact met onze supporters heel belangrijk en daarom kijken we al uit naar de fandag op zaterdag." Daarna overhandigde ze het officiële wedstrijdshirt aan burgemeester Renaat Landuyt.

(GD)

Praktisch:

Datum : 16 september 2017

16u00 : SmashVolley sessie

19u00: Yellow Tigers - Duitsland

Sport Vlaanderen - Nijverheidsstraat Brugge

Inkom : Gratis.

Naast deze wedstrijd, die de hoofdbrok van de avond wordt, stelde de algemene directeur Geert De Dobbeleer het volledige programma voor. "We hebben er ook voor gekozen om een fandag te organiseren met tal van activiteiten" klinkt het. "Met ruim 50.000 actieve volleyballers, waarvan 70 % dames, is onze sport de populairste indoorsport van Vlaanderen. Er wordt onder meer een signeersessie met de ploeg voorzien en bondscoach Gert Vande Broek zal er een clinic 'Performance Profinling' verzorgen waar iedere geïnteresseerde zich kan inschrijven via onze website. Omstreeks 16 uur er dan een smash-volley sessie voor de allerjongsten."Bondscoach Vande Broek benadrukte het belang van deze fandag en interland op sportief en maatschappelijk vlak. "Brugge wordt onze laatste stap in de voorbereiding op het komende EK in Azerbeidzjan eind deze maand waar we het niet onder de markt zullen hebben" stelt hij. "We werden ingedeeld in een groep met Nederland, Tsjechië en Servië en dat is geen cadeau. Nederland en Servië zijn podiumkandidaten maar onze ambitie blijft toch om tot de laatste acht te behoren en zo onze zesde plaats in Europa de consolideren." "Het tweede luik van deze fandag is maatschappelijk. De ploegsporten maken dit jaar furore in België en wij willen zeker niet achterblijven, zeker na de uppercut die we ontvingen in Amsterdam na onze uitschakeling voor het jongste WK. We willen met het nationale team de ambassadeurs van onze sport blijven" besluit hij strijdvaardig.In de selectie van de Yellow Tigers zit één West-Vlaamse speelster: Charlotte Leys uit Poperinge. Zij kijkt voornamelijk al uit naar de wedstrijd van zaterdag. "Ik en mijn ploeggenoten hebben er heel veel zin in om nog eens in West-Vlaanderen aan te treden. Als West-Vlaamse zal ik natuurlijk onze eer proberen hoog te houden" lacht ze. "Iedereen van de ploeg vindt het contact met onze supporters heel belangrijk en daarom kijken we al uit naar de fandag op zaterdag." Daarna overhandigde ze het officiële wedstrijdshirt aan burgemeester Renaat Landuyt.(GD)