Yellow Tigers met 3-1 onderuit tegen China

Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen zijn er woensdag in hun openingswedstrijd van de Final Six in de World Grand Prix niet in geslaagd om te stunten tegen topland China.

De Yellow Tigers speelden sterk, maar leden in het Japanse Tokio een eervolle 3-1 nederlaag. De setstanden waren 25-19, 25-27, 25-18 en 25-15, de partij duurde 1u45.

De Belgische vrouwen hadden zich zaterdag in Polen verzekerd van een ticket voor deze prestigieuze Final Six met de wereldtop door in de finale van afdeling twee Nederland te kloppen. Tegen China, het nummer vijf op de FIVB-ranking, deden ze het woensdag zonder sterspeelster Lise Van Hecke. Zij sukkelt met een lichte knieblessure.

Donderdag tegen Rusland

Donderdag moeten de Tigers, ‘s werelds nummer 22, aan de bak tegen Rusland (FIVB 6). Daarna volgen nog duels tegen Brazilië (FIVB 1/vrijdag), Japan (FIVB 3/zaterdag) en Turkije (FIVB 11/zondag).

België speelde met Dirickx, Leys, Bland, Aelbrecht, Vandesteene, Rousseaux en libero Courtois. Kwamen in: Coolman, Van De Vyver, Heyrman, Biebauw en Gilis.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.