In de eerste set kwam die black-out er veel te vroeg. Te veel respect voor de tegenstander en meteen keken ze tegen 1-7 op. Daar waar de Tigers Oekraïne en Slovenië van meet af aan toonden hoe goed ze zijn in opslag en receptie, lieten ze het daarin ditmaal afweten. Pas na 7-12 schudde Marlies Janssens, met een eerste killblock op Egonu de Tigers wakker. Dominika Sobolska deed het haar na en de kloof verkleinde tot 17-21. Egonu trok de set naar zich toe met haar twaalfde punt: 21-25.

De Tigers trokken hun niveau nog meer op in set twee, zeker toen Van Gestel en Herbots aanvallend begonnen te scoren. Plots leidden ze met 14-10 tegen de blauwe grootmacht. Maar Sorokaite vond het welletjes en serveerde alle vertrouwen uit het Belgische achterveld. Toen ook het Italiaanse middencompartiment aan de bak kwam stond het snel 20-25.

In set 3 kwam Guilliams verrassend op de hoofdaanval en Van Avermaet op de plek van Janssens. Tot 10-10 werkte dat recept, maar na een nieuw zwakke passage onder de opslagdruk van Egonu prijkte er 11-19 op de bordjes. Plots vonden de Tigers weer hun beste spel terug, maar de remonte stokte bij 22-23. De dropbal van Sylla velde het zware verdict: 23-25 en 0-3.

Dinsdag (18.00 uur) kunnen onze dames zichzelf rehabiliteren met een derde poulezege tegen Portugal en de daarbij horende zekerheid van op zijn minst een derde stek in de groep.

YELLOW TIGERS: Van de Vyver 1, Herbots 10, Sobolska 8, Grobelna 1, Van Gestel 6, Janssens 6. Libero: Ruysschaert. Kwamen in: Strumilo, Goliat, Van Avermaet 2, Guilliams, Van Sas.

ITALIË: Malinov 1, Sorokaite 10, Egonu 28, Chirichella 3, Folie 6, Sylla 13. Libero: De Gennaro. Kwamen in: Orro, Parrocchiale.