De Belgen trokken in Stuttgart de goede lijn uit Kortrijk dus ook door. Maar dat uitte zich niet direct in een voorsprong. Het leek zelfs alsof de Nederlandse vrouwen op kousenvoeten naar de zege zouden wandelen. Na twee nipte deelwinsten had Oranje al een punt beet en kreeg het drie kansen om de wedstrijd te beslechten.

Die greep het echter niet, want de Yellow Tigers sloegen hard terug. Met haar 32 (!) punten torende Kaja Grobelna in de stand der topscorers hoog uit boven de rest. Herbots en Balkestein-Grothues volgden op 17 punten. De Belgische vrouwen gingen dus op en over onze noorderburen. Door de zesde zege komt België nu op een fantastische zevende plaats, op één zege van de top zes.

Na zes zeges en vier nederlagen zijn de Belgen nu zevende op zestien landen. Woensdag nemen ze het in Stuttgart op tegen Duitsland (FIVB-15), donderdag is de Dominicaanse Republiek (FIVB-10) de tegenstander. Volgende week (18-20 juni) staan er in Ankara nog wedstrijden tegen Turkije (FIVB-12), Italië (FIVB-8) en Brazilië (FIVB-4) op het programma. Daarna speelt de top zes de eindronde in het Chinese Nanjing. Om ook volgend jaar bij de elite uit te komen moeten de Belgen minstens één van de andere drie challengers (Bulgarije, Polen en de Dominicaanse Republiek) achter zich laten. Momenteel staan alleen de Polen voor de Belgen.

Sets: 22-25; 23-25; 25-17; 25-19; 15-10

België: Grobelna 32, Herbots 17, Janssens 14, Van Gestel 12, I. Van De Vyver 4, Sobolska 1; libero: Guilliams en Valkenborg. Kwamen in: J. Van De Vyver, Goliat, Rampelberg, Lemmens 7

(BELGA/TopVolley Belgium)

De Belgen trokken in Stuttgart de goede lijn uit Kortrijk dus ook door. Maar dat uitte zich niet direct in een voorsprong. Het leek zelfs alsof de Nederlandse vrouwen op kousenvoeten naar de zege zouden wandelen. Na twee nipte deelwinsten had Oranje al een punt beet en kreeg het drie kansen om de wedstrijd te beslechten. Die greep het echter niet, want de Yellow Tigers sloegen hard terug. Met haar 32 (!) punten torende Kaja Grobelna in de stand der topscorers hoog uit boven de rest. Herbots en Balkestein-Grothues volgden op 17 punten. De Belgische vrouwen gingen dus op en over onze noorderburen. Door de zesde zege komt België nu op een fantastische zevende plaats, op één zege van de top zes.Na zes zeges en vier nederlagen zijn de Belgen nu zevende op zestien landen. Woensdag nemen ze het in Stuttgart op tegen Duitsland (FIVB-15), donderdag is de Dominicaanse Republiek (FIVB-10) de tegenstander. Volgende week (18-20 juni) staan er in Ankara nog wedstrijden tegen Turkije (FIVB-12), Italië (FIVB-8) en Brazilië (FIVB-4) op het programma. Daarna speelt de top zes de eindronde in het Chinese Nanjing. Om ook volgend jaar bij de elite uit te komen moeten de Belgen minstens één van de andere drie challengers (Bulgarije, Polen en de Dominicaanse Republiek) achter zich laten. Momenteel staan alleen de Polen voor de Belgen.(BELGA/TopVolley Belgium)