Onze landgenoten begonnen veel beter in receptie en in verdediging als tegen Polen. Via een alweer uitstekende Van Gestel maakten ze een 19-15 kloof en al probeerde Popovic die te dichten, dat was zonder Marlies Janssens en Manon Stragier gerekend.

Ook in de tweede set werd een 4-7 achterstand vlot opgehaald met alweer Van Gestel in een hoofdrol. Goliat kwam in met een ace en mocht als beloning de rest van de set uitmaken, wat ze met glans deed. Op het einde waren de opslagen van Janssens doorslaggevend en als ook Britt Herbots perfect werd aangespeeld, laat het resultaat zich raden.

In de derde set leek de Servische coach de handdoek te gooien want hij greep niet eens in als de stand naar 7-1 geëvolueerd was. Een compleet sterke Belgische ploeg klom naar een geweldig resultaat. De 'jonkies' van coach Vande Broek hadden het toch maar gedaan: ondertussen toch al de vijfde zege en het behoud kan volgende week al mathematisch zeker zijn. Op naar Stuttgart, waar Stragier vervangen wordt door Jutta Van de Vyver en Nathalie Lemmens in de plaats komt van Silke Van Avermaet.

Sets: 25-21; 25-21; 25-14

België: Herbots 24, Van Gestel 13, Grobelna 6, Sobolska 3, Janssens 8, Van de Vyver 3, libero's Guilliams, Valkenborg. Kwamen in: Goliat 4, Van Avermaet 2, Stragier 1.

Onze landgenoten begonnen veel beter in receptie en in verdediging als tegen Polen. Via een alweer uitstekende Van Gestel maakten ze een 19-15 kloof en al probeerde Popovic die te dichten, dat was zonder Marlies Janssens en Manon Stragier gerekend.Ook in de tweede set werd een 4-7 achterstand vlot opgehaald met alweer Van Gestel in een hoofdrol. Goliat kwam in met een ace en mocht als beloning de rest van de set uitmaken, wat ze met glans deed. Op het einde waren de opslagen van Janssens doorslaggevend en als ook Britt Herbots perfect werd aangespeeld, laat het resultaat zich raden.In de derde set leek de Servische coach de handdoek te gooien want hij greep niet eens in als de stand naar 7-1 geëvolueerd was. Een compleet sterke Belgische ploeg klom naar een geweldig resultaat. De 'jonkies' van coach Vande Broek hadden het toch maar gedaan: ondertussen toch al de vijfde zege en het behoud kan volgende week al mathematisch zeker zijn. Op naar Stuttgart, waar Stragier vervangen wordt door Jutta Van de Vyver en Nathalie Lemmens in de plaats komt van Silke Van Avermaet.