Yellow Tigers in oefenduel makkelijk voorbij Poolse kampioen

© VDB

Ze haalden het in Genk na een goede wedstrijd met 3-0 van de Poolse kampioen Chemik Police: 25-20, 25-11 en 25-20.

© VDB

Een uitverkochte sporthal in Genk zag een gretige Heyrman die meteen de juiste richting aangaf (4-2). Spelverdeelster Dirickx liet al haar aanvalsters vlot scoren en zo ging het van 9-5 naar 13-9 via Lise Van Hecke. Police reageerde via topspeelster Glinka en bracht de score volledig in evenwicht bij 14-14. Het sein voor Van Hecke om met knap aanvallend en blokkerend werk een nieuw kloofje te slaan bij 23-20. Een snelle aanval van Vandesteene beslechtte de eerste set bij 25-20.

Geen steken laten vallen

In de tweede set ging de enthousiaste Yellow Tigers er meteen vandoor naar een maximale voorsprong van 11-5. Heyrman en Vandesteene diepten de kloof verder uit naar 17-8. De Belgische verdediging liet geen steken vallen en via captain Charlotte Leys werd het 25-11.

In de derde set beet Police van zich af via Kowalinska naar 2-4, maar Vandesteene dichtte opnieuw de kloof bij 6-6. Via een knappe opslagreeks van diezelfde Vandesteene werd het 9-6. Het duo Glinka-Kowalinska reageerde via 16-15 en 19-17, maar een goeie invalbeurt van Van de Vyver en scores van Van Hecke stelde de zege veilig (25-20).

Vrijdag nemen de Tigers het, dit keer in Couvin, nogmaals op tegen de Poolse kampioen.

België speelde met: Dirickx, Vandesteene, Leys, Bland, Heyrman, Van Hecke en libero Courtois. Vielen in: Van de Vyver, Coolman