Yellow Tigers gunnen Roemenië geen set

De Belgische volleybalvrouwen hebben maandag op de Europese Spelen in Bakoe hun tweede groepswedstrijd tegen Roemenië met 3-0 gewonnen.

Op de Europese Spelen in Bakoe hebben de Yellow Tigers Roemenië met lege handen naar huis gestuurd. In drie felbevochten sets kon België op karakter en in de gekende tijgerstijl de bovenhand houden..

Deze eerste zege van de Belgische vrouwen is een belangrijke. Na het verlies van zaterdag tegen Italië moesten de Tigers deze overwinning pakken om hun kansen op de kwartfinales gaaf te houden. Met een slimme tip van Van Hecke zette België de eerste set goed in. Door de power van hoofdaanvalster Muresan gaf Roemenië geen duimbreed toe. Het werd 5-5, 7-7, 15-15 zonder dat de Belgen meer dan twee punten konden uitlopen. In money time blokte Heyrman een groter verschil op het scorebord: 25-21.

In set 2 heerste Van Hecke in de pipe en kon België via veel touches in blok de Roemeense aanval lam leggen. De Yellow Tigers bouwden een kloof van zeven punten uit. Roemenië sloop via middenaanvaller Fales nog terug tot 21-18 maar de voorsprong was voldoende. Charlotte Leys loodste België naar een verdiende 2-0 voorsprong.

Na enkele wissels bij de twijfelende Roemenen moesten de Belgen opnieuw in de wedstrijd komen. Vanuit een stabiele receptie kon België verhinderen dat de Roemenen meer dan drie punten uitliepen. Na een 13-16 achterstand leek een vierde set in de maak, maar via een aanval van Vandesteene tussen het Roemeense blok en een killblock op Salaoru gingen de Belgen erop en erover. De eerste matchbal was meteen de goeie.

Aanvoerster Charlotte Leys hamerde de 25-23 op de Azerbeidjaanse vloer.

Woensdag wacht Turkije, een zware tegenstander. De Turken wonnen onlangs nog het prestigieuze toptoernooi in Montreux en ze versloegen deze ochtend Italië met zware 3-0 cijfers (25-16, 25-10, 25-17).