Yellow Tigers buigen in Brugge het hoofd voor Turkije

Donderdagmiddag werd een oefenmatch gespeeld tussen onze nationale Yellow Tigers en Turkije, een toch niet te onderschatten tegenstrever, in Sport Vlaanderen in Brugge. Dit werd gecombineerd met een fandag waar het publiek talrijk op afkwam.

Zittend uiterst links Laure Flament, zittend uiterste rechts Manon Stragier en staand vierde van rechts Iris Vandewiele. © GD

In de kern van de ploeg werden ook drie West-Vlaamse meisjes opgemerkt. Laure Flament uit Kortrijk, Manon Stragier uit Wevelgem en Iris Vandewiele die ooit haar carrière startte bij Davolo Loppem en nu aan de slag is bij VDK Gent. De oefenwedstrijd is een voorbereiding op de Volleybal Nations League die op 15 mei van start gaat in China. Een weekje later moeten de Yellow Tigers aan de slag in Japan.

Het waren de Tigers die het best startten en in het begin uitliepen tot 7-2 maar dan begon het slopingswerk van de Turken. Uiteindelijk gingen de Belgen nog de boot in met 20-25. Een gelijkopgaande tweede set tot het 15-12 werd voor België, Turkije maakte enkele technische foutjes en de Tigers profiteerden. De eerste setbal was onmiddellijk de goede: 25-19. De derde set was er een om duimen en vingers van af te likken maar ook niet goed voor hartlijders. De Turken trokken aan het langste eind met 29-31. In de vierde set konden de Belgen geen echte vuist meer maken en Turkije won met 20-25.

(GD – foto GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.