Wouter Verhelst (42) blijft belangrijk voor Rembert: “Fysiek voel ik me goed en ik beleef nog plezier aan het spelletje”

Wouter Verhelst. (foto PD)
Redactie KW

Rembert Torhout A boekte vorig weekend dankzij een overwinning op eigen veld tegen Volley Noorderkempen zijn tweede driepunter van het seizoen. Met acht punten uit vijf wedstrijden blikt routinier Wouter Verhelst (42) vrij tevreden terug op de eerste wedstrijden van zijn team in een hogere reeks.

“Uiteraard ervaren we elke week dat het niveau van de tegenstanders hoger ligt dan vorig seizoen. We moeten elke week top zijn om punten te sprokkelen. Twee weken geleden waren we in Hasselt niet bij de zaak en verloren we met duidelijke cijfers. In deze reeks kunnen we ons geen snipperdag permitteren. Dat zal zaterdag in Puurs niet anders zijn”, aldus Verhelst.

“We zijn al bij al tevreden over onze start. Sinds de hervorming van de nationale reeksen is er een duidelijke nivellering qua spelniveau merkbaar. Eerste nationale is een reeks die we zeker aankunnen. Vorig seizoen was het immers snel duidelijk dat we in tweede nationale vaak te sterk waren voor de meeste andere ploegen. De top spelen is te hoog gegrepen, maar een plaatsje in de subtop behoort tot onze mogelijkheden.”

Wouter Verhelst is in de volleybalwereld stilaan een fenomeen aan het worden. Spelers van zijn leeftijd die op dit niveau nog actief zijn, kan je immers op één hand tellen. “Ook al gaat het niet allemaal vanzelf, toch beleef ik nog altijd veel plezier aan het spelletje. Ik leef voor mijn sport en doe al het mogelijke om zo lang mogelijk fit te blijven. De zware blessure, waarmee ik enkele jaren geleden kampte, is geheeld en dat is een hele geruststelling. Zolang ik me goed voel ga ik door en doe ik er alles aan om belangrijk te zijn voor mijn team.”

Vorig seizoen was de gewezen topvolleyballer van Knack Roeselare de rechterhand van coach Stefan Decoster en eigenlijk is dit onder Dries Sergier niet anders. “We hebben hieromtrent geen formele afspraken, maar ik probeer op het veld voor stabiliteit te zorgen en spanningen en onzekerheden te neutraliseren. Op deze manier doe ik er alles aan om de coach te ondersteunen in zijn opdracht. Zelf heb ik momenteel geen ambitie om hoofdcoach te worden van een seniorenploeg.” (PD)

Zaterdag 22 oktober om 20.30 uur: VC Klein Brabant Puurs – Rembert Torhout A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier